Kezdőlap AKTUÁLIS Kollégái közölték a hírt – Elhunyt az ismert magyar rádiós

Kollégái közölték a hírt – Elhunyt az ismert magyar rádiós

Hirdetés

A rádiós világ egyik meghatározó alakja, Boér Károly, életének 68. évében, kedden délelőtt, örökre eltávozott közülünk.

 

Hirdetés

Marosvásárhelyen született 1956-ban, és az ottani Bolyai Farkas Elméleti Líceumban tanult középiskolásként. Később a Kolozsvári Zeneakadémián szerzett tanári diplomát 1980-ban, és pályafutását a Marosvásárhelyi Rádióban kezdte.

Boér Károly hosszú éveken át volt a rádió egyik meghatározó szerkesztője, és munkássága mély nyomot hagyott a rádió történetében. Sokak számára ő volt a hang, aki mindennap elkísérte őket az életük legkülönfélébb pillanataiban.A rádióban folytatott munkája során számos műsort, riportot, komolyzenei összeállítást készített, valamint évtizedek óta közvetítette a csíksomlyói búcsúkat is.

Boér Károly nem csupán a rádiós műsorok világában, hanem a kulturális életben is fontos szerepet vállalt. Aktívan tudósított a Régizene fesztiválról, és kiemelkedően fontosnak tartotta a népi hagyományok és a vallási ünnepek éltetését.

Munkássága, hagyatéka példaértékű minden rádiós számára. Az általa létrehozott műsorok és közvetítések nemcsak szórakoztatták, de értéket is közvetítettek, és a közönség számára elengedhetetlenek voltak.Boér Károly halála nagy űrt hagy maga után a rádiós közösségben, és emlékét hálával és tisztelettel őrizzük.

Hirdetés