Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Kivitte a szappant a kertbe és nem hitt a szemének! Ezt te...

Kivitte a szappant a kertbe és nem hitt a szemének! Ezt te is meg fogod megcsinálni!

Az idei fura időjárás bizony eléggé kedvezett a kártevők elszaporodásának. Ha bőséges termést szeretnél, muszáj lesz védelmet biztosítanod növényeidnek a kártevők ellen.

 

 

Ne válasszuk soha a könnyebbik utat, vagyis felejtsük el a vegyszermentes kártevők elleni keverékeket.

Persze sokkal egyszerűbb megvásárolni a boltban, és befújni vele a növényeinket, de gondoljunk arra, hogy ez majd mind a szervezetünkbe kerül.Inkább készítsük el az alábbi vegyszermentes keveréket, és ezt használjuk!

Hozzávalók:

  • néhány kisebb darab maradék szappan (érdemes az év folyamán gyűjtögetni őket)
  • vászonzsákok
  • tűzőgép
  • néhány faág

Alkalmazás:

Vágjuk darabokra a szappant, és tegyük a vászon zsákocskákba. A tűzőgéppel rögzítsük a zsákok száját, hogy ne essenek ki a szappanok.
Ne legyen túl sűrű szövésű a zsákocska, hogy a szappanillat tudjon kiáramolni belőle. A faágakat szúrjuk le a veteményes, vagy a virágoskertbe attól függően, hogy hol kell védelmet nyújtsanak.

A maradék szappandarabokat pedig egyszerűen szórjuk ki a talajra. A szappan erőteljes illatát nem szeretik a kártevők, valósággal menekülni fognak tőle. Ha esni fog az eső, az még jobb, mivel még intenzívebb lesz a szappan illata.

Ezzel az egyszerű trükkel távol tarthatjuk a rovarokat, és kártevőket a kertünktől, úgy, hogy közben megkíméljük a vegyszerektől a szervezetünk.

tudasfaja.com

loading...