Kezdőlap EZOTÉRIA Kíváncsi vagy ki lehettél előző életedben? Így derítheted ki, segítünk!

Kíváncsi vagy ki lehettél előző életedben? Így derítheted ki, segítünk!

Hirdetés

A reinkarnáció az energia újbóli körforgásba kerülésének folyamata. A buddhisták ezt a dharma kerekének nevezik, amely a születés, élet és halál ismétlődő ciklusait tükrözi. Az a tudatos esszencia, amely a fizikai testünket vezérli, a halál után távozik, majd egy új testben “újjászületik” egy új teremtéssé.

Az életünk során megszerzett emlékeink, tapasztalataink, leckéink, sebeink elhagyják a fizikai világot és egyesülnek, ahogyan Carl Jung hívta, a kollektív tudattalannal.

Hirdetés

Bár ez az új élet “tiszta lappal” indul, amikor megszületik, életfeladata van, mégpedig az, hogy az elődei által örökölt központi sérelmek meggyógyításával foglalatoskodjon. Egyek vagyunk, ugyanakkor mindannyian egyedi lenyomatát hordozzuk az örökölt erősségeknek és gyengeségeknek.

Ahogyan az élet önmaga is fejlődik és érik, úgy a lélek és az érzelmek is képesek fejlődni. Íme, néhány iránymutatás, amelyek segítenek abban, hogy felfedezd, ki voltál az elmúlt életedben.

1. Vizsgáld meg, hogy mi vonz, mi érdekel és mi kelt benned nosztalgikus érzést

Például lehetséges, hogy erősen vonzódsz a ókori ázsiai kultúrához vagy mély vágyat és nosztalgiát érzel az angol vidék iránt.

2. Szentelj figyelmet visszatérő álmaidnak

Ugyanakkor próbálj meg különbséget tenni az álomszerű és az életszerű álmok között, ugyanis az utóbbiak ajtót jelenthetnek a kollektív tudattalanhoz. Az ismétlődő álmok különösen fontos üzeneteket hordoznak, mert a tudatalatti szintekre engedhetnek betekintést. Például, ha gyakran álmodsz arról, hogy magadra hagynak, miközben ez nem volt jellemző gyermekkorodban, talán az árulás és elhagyatottság sérelmét hordozod magadban öröklötten.

3. Fogalmazz meg egy szándékot, ismételj

Megfogalmazhatsz egy szándékot, mielőtt a múltbéli életed után kutatnál. Például felteheted ezt a kérdést határozottan, hogy “Ki voltam előző életemben? Jelenjen meg előttem!” vagy, hogy “Tudni akarom, ki voltam a múltban!”. Ezekre koncentrálj meditálás, elalvás vagy önhipnózis előtt. Végezd ezt rendszeresen.

4. Milyen embereket vonzottál az életedbe?

Milyen durva, mégis erőteljes, leckéket tanítottak neked a családtagjaid, barátaid, partnereid vagy tanáraid? Van olyan egyedi és különleges téma, ami úgy érzed, hogy kezdetektől fogva veled van? Mindannyian egy adott lélekcsoportba születünk, azok közé, akiknek közösen kell megoldaniuk egy karmikus feladatot.

5. Meredj a tükörbe vagy egy víztükörbe

Használd a tükröződést fókuszpontként, hogy megváltozott tudatállapotba kerülhess. Helyezd magad kényelembe, és ha lehet, akkor tompítsd a fényeket. Tartsd észben a szándékodat. Lazítsd el magad és nézd a tükörképedet. Tarts fenn könnyed, de szilárd szemkontaktust. Ez eltarthat akár 10 percig, fél óráig vagy tovább is. Ahogy telnek a percek, észre fogod venni, hogy az arcod kezd elváltozni és finoman megváltozik a megjelenése. Mit látsz?

6. Kösd össze a pontokat

Használd fel az összes fenti gyakorlatot ahhoz, hogy feltárhasd a múltbéli életedet és a magaddal hozott, megoldandó feladatokat. Ne feledd, több más technika is létezik, de ez az öt a legalapvetőbb, amely egyszerűen, bárki által kivitelezhető.

tudasfaja.com

Hirdetés