Kezdőlap AKTUÁLIS KIADTÁK A RIASZTÁST ónos eső és hóvihar miatt – Ha itt élsz,...

KIADTÁK A RIASZTÁST ónos eső és hóvihar miatt – Ha itt élsz, légy nagyon óvatos!

Hirdetés

Késő estig kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható. Ezt követően eléri a nyugati tájakat az érkező mediterrán ciklon csapadékzónája, amelyből az éjféli órákig bezárólag a nyugati, északnyugati határvidéken lepel – 2 cm (a Soproni- és a Kőszegi-hegységben akár ennél több) friss hó hullhat.

 

Hirdetés

Elsősorban Vas megye déli részén, illetve Zalában ónos esőre is számítani lehet (ált. < 1 mm).

Megj.: Az éjszaka képződött zúzmarás ködfoltok napközben gyorsan meg is szűnnek. – írja a met.hu.

Csütörtök hajnalban és napközben vegyesen kell számítani esőre, havas esőre, ónos esőre, főként nyugaton és északon havazásra. Kezdetben a szél is erős lehet. A tartósan fagyos tájakon 5-10 cm, hegycsúcsainkon 10 cm-nél több hó hullhat. Reggel sokfelé fagyhat, napközben pedig 0 és 7 fok közötti értékekre van kilátás.

Pénteken még keleten, délkeleten fordulhat elő időnként vegyes halmazállapotú csapadék, a Dunántúlon kisüt a nap. Néhol nehezen oszlik fel a reggeli pára, köd. A csúcshőmérséklet -1 és +5 fok között alakulhat.


Szombaton a ködös reggelt követően sokfelé feltámad a szél, mely vasárnapra viharossá fokozódik. Vasárnap nagy területen fog esni, a hőmérséklet függvényében eső, havas eső, hó válthatják egymást.

Vas megye
Jel Fok Esemény Leírás
Ónos eső fokozat: 1 Ónos eső Gyenge ónos eső. A várt csapadékmennyiség általában néhány tized (> 0,1) mm.
Zala megye
Jel Fok Esemény Leírás
Ónos eső fokozat: 1 Ónos eső Gyenge ónos eső. A várt csapadékmennyiség általában néhány tized (> 0,1) mm.
Hirdetés