Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Kevesen képesek meglátni mindkét képet ezen a portrén. Neked sikerül?

Kevesen képesek meglátni mindkét képet ezen a portrén. Neked sikerül?

Az arc illúziók a legérdekesebb képek a világon. Széles körben népszerűek a kétértelműségük miatt, amelynek során egyszerre két képet is takarnak. Sokan összezavarodnak az ilyen képek láttán, mert amikor elkezdik őket megfigyelni, valójában nem is tudják, hogy mit kell keresniük.

Ez a híres fotó az 1888 óta terjedt el a világon. Először Németországban egy “Anchor Buggy Company” néven ismert szervezet által tervezett levelezőlapon tűnt fel. Ezt a levelezőlapot útjára is indították minden felhívás nélkül arra vonatkozólag, hogy egy rejtett kép is van rajta. Valahogyan az emberek mégis elkezdték felfedezni, hogy a felszín alatt valami érdekesség lapul.

Az illúziót megalkotó művész a brit karikaturista, W.E. Hill volt. Pontosan tudta, hogy mit csinál, viszont nem akarta, hogy erre a nagyközönség is feltétlenül rájöjjön. Hónapokig tartó hallgatás után egyszerűen folytatta a munkáját, mint karikaturista. De amikor a kép elkezdett egyre lendületesebben terjedni, Hill-nek több ezer rajongója lett.

Ezt az illúziót “Fiatal lány- Idős nő“-nek nevezte, mivel egyszerre ábrázol egy fiatal lányt, aki éppen elnéz és egy idősebb nőt, aki lefelé néz. Ez a kép volt az első a kategóriájában és állta az idő próbáját, miközben újabb és újabb fotókkal versenyzett. A képét emberek milliói látták, de valószínűleg mára már a milliárdos nagyságrendet is elérte!

Vess egy pillantást erre a képre és nézd meg, hogy látod-e a kettős képet! Ahogy fentebb említettük, látnod kell egy fiatal nőt, aki elfordult pozícióban van, és egy idősebb hölgyet, aki éppen lefelé néz. Látod mindkét képet segítség nélkül is?

Ha segítségre van szükséged, nézd meg az alábbi kis videót az eredeti illúzió egyszerűsített változatáról.

 

 

tudasfaja.com

loading...