Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Készíts vegyszermentes öblítőt fillérekből, aminek az illata még hónapokkal később is érezhető...

Készíts vegyszermentes öblítőt fillérekből, aminek az illata még hónapokkal később is érezhető lesz a ruhán!

Hirdetés

Mindenki szereti, ha ruháinak kellemes illata van, azonban azt már kevesen veszik figyelembe, hogy a kellemes illathoz számtalan káros összetevő szükséges. Ezek a gyerekek egészségét fokozottan veszélyeztetik.

Szakértők szerint a kereskedelemben kapható öblítők nagy része számos allergén összetevőt és vegyi anyagot tartalmaz. A régi mondás úgy tartja, hogy „ha nem ennéd meg, akkor a bőrödre se kend” – vagyis ne érintkezzen a bőrfelületeddel, hiszen így is épp olyan káros.

Hirdetés

A vegyi anyagok a bőrön keresztül bejutnak a szervezetbe, és hosszú távon súlyos következményeket okozhatnak. A hozzájuk adott illatanyagok, a ftalátok, bizonyos felmérések szerint hormonelváltozásokat okoznak. Az öblítők egészségünkre és környezetünkre is káros hatással vannak.

Készítsük el otthon a teljes természetes, környezet- és egészségbarát változatát a bolti öblítőnek.

A hozzávalók könnyen beszerezhetőek, és ráadásul kevés pénzbe kerülnek.

Hozzávalók:

  • 10 gramm szódabikarbóna
  • 150-200 ml forróvíz
  • 800 ml almaecet
  • 20 csepp illóolaj, ízlés szerint

Elkészítés:

Szükségünk lesz egy nagyméretű, 3-6 literes tartályra, mivel a reakciók miatt megváltozhat az összetevők térfogata. Először keverjük össze a szódabikarbónát a vízzel és az almaecettel, majd kavargassuk, amíg a buborékképződés enyhül. Ezután töltsük bele egy műanyagflakonba, majd adjuk hozzá az illóolajat, és jól rázzuk össze.

Az öblítőt minden használat előtt rázzuk össze, és négy evőkanállal tegyünk belőle a mosógép öblítő rekeszébe.

Forrás

Hirdetés
loading...