Kezdőlap OTTHON KREATÍV Készíts kerti hintát, néhány egyszerű alapanyagból, házilag! Minden szomszéd irigykedni fog!

Készíts kerti hintát, néhány egyszerű alapanyagból, házilag! Minden szomszéd irigykedni fog!

Hirdetés

Ha kertes házban laksz és nagy a kerted, akkor mindenképpen szerelj fel egy kerti hintát a magad és a családod számára. Egy ilyen hintát könnyű elkészíteni, ha van kedved hozzá, akkor egy nap alatt el is készítheted. Ma egy egyszerű tervrajzot hoztunk el nektek, amely alapján könnyű lesz a munka.

A hinta elkészítéséhez szükségetek lesz alapanyagra, szerszámokra és főképpen nagy figyelemre.

Hirdetés

Először is készítsük el a két darab tartó állványt, A betű formában. Mind a két állványnak két rögzítő eleme van vízszintesen, az egyik az alacsonyabb részen, a másik a magasabb részen. A négy lábnak kiválasztott gerendák 2,4 m hosszúságúak. A felső részeken két szöget alkotnak az egyik szög 25 fokos, a másik pedig 15 fokos ahogyan a mellékelt ábrán is látható.

A két tartó oszlopot fogjuk össze két darab egymás mellé rögzített 2,2 m hosszúságú léccel, mert erre lesz ráhelyezve maga a hinta. Készítsük el a hintát. Lécekből állítsuk össze úgy, hogy háttámlája is legyen, majd erősítsük fel két erős lánccal a fenti gerendákhoz az elkészült hintát. Ilyen könnyen elkészíthető, a fotók segítségetekre lesznek az összeszerelésnél.

Jó munkát utána pedig jó szórakozást kívánunk! Ha tetszik ez az ötlet, mutasd meg az ismerőseidnek is!

Forrás:ketkes.com

 

Hirdetés