Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Kenj autó viaszt a tűzhelyedre és nem lesz többé gondod vele!

Kenj autó viaszt a tűzhelyedre és nem lesz többé gondod vele!

Hirdetés

Főzés közben szinte lehetetlen elkerülni, hogy étel vagy zsiradék csöppenjen, rosszabb esetben folyjon ki a tűzhely felületére. A legzavaróbb az egészben, hogy azonnal gyakorlatilag nem lehet letakarítani, hiszen tűzforró a felület, ennek okán pedig szépen oda is sül a folt. 

Mégis mit lehetne ezzel a problémával kezdeni? Van egy szuper tippünk, amit te is imádni fogsz!

Hirdetés

Autó viasz

Az autó viaszt arra fejlesztették ki, hogy az autó karosszériája fényes és csillogó legyen és megelőzhessük vele a szennyeződések megtapadását és a kisebb karcolódásokat. Az autót mindamellett sokkal könnyebb viaszolás után tisztítani, hiszen a kosz nem tud úgy ráragadni.

Ezen elv alapján rájöhetünk, hogy talán máshol is hasznát tudjuk venni az életünkben, mint csupán a kocsink fényezésére.

A tűzhely és az autó viasz

Fogd az autó viaszt és egyszerűen dörzsöld át vele a tűzhelyed felületét. Ezután, ha bármi is rácseppen, főzés közben vagy egyéb okból kifolyólag, elég lesz csak letörölnöd. Búcsút inthetsz a különféle vegyszereknek és a suvickolásnak.

Először is tisztítsd meg a tűzhely felületét jó alaposan, azután vidd fel rá a viaszt az előírásoknak megfelelően. A tűzhely legyen teljesen kihűlt állapotban, amikor ezt csinálod.

A trükk a legtöbb tűzhely felületén alkalmazható, mint a rozsdamentes acél, fém és üvegkerámia.

A viasz nagyjából 2 héten keresztül tart, utána érdemes megismételni a felvitelét. Ezt abból veszed észre, hogy kezdi elveszíteni a felület a fényét.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés