Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Kenj autó viaszt a tűzhelyedre és nem lesz többé gondod vele!

Kenj autó viaszt a tűzhelyedre és nem lesz többé gondod vele!

Főzés közben szinte lehetetlen elkerülni, hogy étel vagy zsiradék csöppenjen, rosszabb esetben folyjon ki a tűzhely felületére. A legzavaróbb az egészben, hogy azonnal gyakorlatilag nem lehet letakarítani, hiszen tűzforró a felület, ennek okán pedig szépen oda is sül a folt. 

Mégis mit lehetne ezzel a problémával kezdeni? Van egy szuper tippünk, amit te is imádni fogsz!

Autó viasz

Az autó viaszt arra fejlesztették ki, hogy az autó karosszériája fényes és csillogó legyen és megelőzhessük vele a szennyeződések megtapadását és a kisebb karcolódásokat. Az autót mindamellett sokkal könnyebb viaszolás után tisztítani, hiszen a kosz nem tud úgy ráragadni.

Ezen elv alapján rájöhetünk, hogy talán máshol is hasznát tudjuk venni az életünkben, mint csupán a kocsink fényezésére.

A tűzhely és az autó viasz

Fogd az autó viaszt és egyszerűen dörzsöld át vele a tűzhelyed felületét. Ezután, ha bármi is rácseppen, főzés közben vagy egyéb okból kifolyólag, elég lesz csak letörölnöd. Búcsút inthetsz a különféle vegyszereknek és a suvickolásnak.

Először is tisztítsd meg a tűzhely felületét jó alaposan, azután vidd fel rá a viaszt az előírásoknak megfelelően. A tűzhely legyen teljesen kihűlt állapotban, amikor ezt csinálod.

A trükk a legtöbb tűzhely felületén alkalmazható, mint a rozsdamentes acél, fém és üvegkerámia.

A viasz nagyjából 2 héten keresztül tart, utána érdemes megismételni a felvitelét. Ezt abból veszed észre, hogy kezdi elveszíteni a felület a fényét.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...