Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Kamerát szereltek fel egy japán iskolába. Nem hittünk a szemünknek, amikor megláttuk,...

Kamerát szereltek fel egy japán iskolába. Nem hittünk a szemünknek, amikor megláttuk, hogy mi zajlik ebédszünetben! (videó)

Hirdetés

Egy japán iskolaigazgató szerint a 45 perces ebédszünet is tanítási időnek felel meg, ez is ugyanolyan fontos, mint más tantárgyak.

 

Hirdetés

– Szeretitek az iskolai ebédszünetet?

– Imádjuk! – felelik füligérő mosollyal a gyerkőcök.

A következő videó bepillantást enged a japán iskolák ebédszünetében, ahol jóval több zajlik az étkek elfogyasztásánál.

Egy 5. osztályos kislányt arra kérnek meg, hogy mutassa meg mi van a táskájában. A táska nem csak a tankönyveket rejti, hanem egy étkező abroszt, evőpálcákat, fogkefét, bögrét és zsebkendőt is tartalmaz.

A helyszín egy Saitmama-ban lévő elemi tanintézmény, ahol összesen 682 gyerek tanul, elsőtől egészen hatodik osztályig. Van saját veteményes kertjük is. Yui osztályában 38 gyerek tanul, egy tanító koordinálja és oktatja a nebulókat. Az iskola konyhájában azokat a burgonyákat pucolják, amelyeket a hatodikosok termeltek. A konyhán 5 személy dolgozik, akik naponta 720 adag ételt készítenek el. Mint például sült halat körtemártással, zöldséglevest, a saját megtermelt krumplikból pürét.

Megkezdődik az ebédszünet, amikor a gyerekek kezet mosnak, felveszik a tiszta fehér köpenyüket, hajhálót húznak a fejükre és még védőmaszkot is vesznek fel. Mindenki elvégzi a higiéniai teendőket, majd a szolgálatban lévő emberek megkérdezik tőlük, hogy esetleg betegek-e. Kapnak sterilizáló gélt a kezükre, majd bemennek abba a helyiségbe, ahol megkapják a napi menüt.

Következik a szétosztás, a tálalás, akárcsak egy étteremben. Még mielőtt nekilátnának az evésnek, a megmaradt adagokról is számot kell adni. A tanító nem a katedrájánál eszik, ő is beül a tanítványai közé. Az ebéd végeztével következik a fogmosás és az elpakolás. És közben mindenki mosolyog.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés
loading...