Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Íme egy nagyon olcsó, egyszerű módszer, ami végleg megszünteti a penészt a...

Íme egy nagyon olcsó, egyszerű módszer, ami végleg megszünteti a penészt a fürdőszobában!

Hol van penész a fürdőszobában?  Jobb esetben csak a a fürdőszoba falai, és a fugák penészesek, de láttunk már arra is példát, hogy a csempék felülete, a szekrények, a szekrények mögötti falak, sőt maga a kád, vagy a zuhanyzókabin is csupa penész volt.

 

 

A legtöbben boltokban kapható penészölő vegyszerekkel, vagy különböző házi praktikákkal próbálkoznak,  – úgy, mint ammónia, ecet, vagy hipó. Ezekkel a penészölő szerekkel bekenik a penészes felületeket, majd egy kis várakozási idő után lesúrolják, letörlik a penészt. Ez a folyamat egyrészt időigényes, másrészt néhány hét elteltével újra lehet elölről kezdeni.

A penész újbóli megjelenésének az egyszerű magyarázata az, hogy ezek az imént említett penészirtó módszerek nem a penészedés okát, hanem csak a tüneteit kezelik.A penész oka pedig nem más, mint a folyamatosan magas páratartalom, ami egy fürdőszobában egyáltalán nem szokatlan jelenség.

Ha van rá mód, akkor minél gyakrabban szellőztetni kell a fürdőszobát, persze valószínű, aki már eljutott odáig, hogy nálunk keres megoldást, annak a szellőztetés sem segített.Íme a módszer, ami örökre megszabadít a penésztől!

Hozzávalók:

  • ecet
  • mosószer

Elkészítés:

Egyenlő arányban keverd össze a mosószert az ecettel és alkalmazd az érintett területen. Várj vele 30 percet, majd egy szivacs segítségével dörzsöld át és mosd le. Töröld szárazra és nézd meg, hogy soha többé nem találkozol majd penésszel azon a részen!

A fürdőszoba csempéire ugyanígy létezik egy filléres és nagyon hatásos módszerünk, ami szó szerint újjá varázsolja azokat. Az alábbi linkre kattintva megismerheted ezt is!

3 filléres összetevő és a fürdőszobád csempéi megújulnak!

Szerző: tudasfaja.com

loading...