Kezdőlap AKTUÁLIS Ilyen még nem volt a Cápák közöttben – Olyat tett az egyik...

Ilyen még nem volt a Cápák közöttben – Olyat tett az egyik cápa, amire nincsenek szavak

Cápák közöttben sok mindenre volt már példa mind a versenyzők, mind a befektetők részéről. Jókora fordulat az új évadban például, hogy Tomán Szabina és Lakatos István helyére két női Cápa került.

 

Az idei szériában is érdekesebbnél érdekesebb ötleteket hoztak és hoznak a jelentkezők.

A tegnapi adásban Mándli Péter földrajztanár is bemutatkozott, aki egy olyan applikációt talált ki, melynek célja, hogy rendhagyó módon oktassa a felhasználókat az aznapi dátumhoz köthető érdekes tényekkel.A földrajztanár az információkat 2016 nyarán kezdte el gyűjteni, majd idén a webapplikációját is elindította, melyre eddig másfél millió forintot költött. A további fejlesztéshez 5 millió forintot kért a befektetőktől, 20 százalékos tulajdonrészért cserébe.

Varga Eszter tiszteletreméltónak találta a 20 éve tanító férfi elkötelezettségét a munkája iránt, a többiek is egyetértettek vele, hogy befektetésként nehezen értelmezhető az applikáció.

Az a dilemmám, hogy ebből akkora sztori nem tud kerekedni, ami a befektetőnek megtérülést hozna. Ha a befektető akar ebből először jóllakni, akkor az meg egy unfair helyzet, mert te leszel az, aki ezen dolgozik.És csak azért dolgozni, hogy ez megtérüljön, közben meg te vagy a tanár, aki értéket ad, és teremt valamit. Üzletileg ebbe én nem tudok befektetni, de közben meg veled a szívem – magyarázta a döntését Balogh Petya, mire Balogh Levente felajánlotta, hogy kifizeti a férfi elköltött megtakarítását, cserébe nem kér semmilyen részesedést.

Annyi hülyeségre költjük el a pénzünket, legalább itt egy kicsit visszaadunk– mondta mosolyogva.

loading...