Kezdőlap AKTUÁLIS Ilyen lesz a 2023-as nyarunk az időjárás előrejelzés szerint:

Ilyen lesz a 2023-as nyarunk az időjárás előrejelzés szerint:

Az is kiderül, mikor menjünk nyaralni.

 

A Luca-naptár hasznos segítséget nyújt

Van, aki még búcsúzik a téltől, mások már izgatottan várják a nyarat, azonban mindenki kíváncsi arra, hogy milyen időjárás várható az idei nyáron. Lehet, hogy esős, hűvös vagy éppen meleg? A Luca-naptár segítségével kideríthetjük!

A Luca-naptár egy hagyományos megfigyelési módszer, amely december 13-tól december 24-ig követi az időjárást. Minden nap ebben az időszakban feljegyzik az aktuális időjárást. Az első nap, amely Luca napja, a januári időjárást jelzi, míg a második nap a februárit, a harmadik a márciust és így tovább minden hónapra vonatkozóan. A fő lényeg, hogy minden hónap időjárása azonos lesz a következő évben, mint a megfelelő hónapban azon a napon mutatkozó időjárás.Az időjárás tapasztalataiból főként a csapadék mennyiségére lehet következtetni. Érdekes, hogy a 2021-es Luca-naptár alapján 2022-re száraz évet jósoltak, és ez sajnos be is igazolódott, emlékszünk az extrém szárazságra, ami nyáron hónapokon keresztül sújtotta hazánkat. Az idei előrejelzések szerint a tavasz csapadékos lesz, míg nyáron ismét száraz időszakra kell készülnünk. A száraz nyarat egy szintén csapadékszegény ősz követi majd, majd egy enyhén csapadékos december várható. Tehát, az idei télen sem kell sok havazásra számítanunk, valószínűleg a fehér karácsony csak álom marad.

A meteorológiai előrejelzések szerint az idei tavasz valószínűleg hűvösebb lesz, mint a tavalyi volt. Azután következik egy forró június, majd egy hűvösebb, változékony időjárású július, majd augusztusban újra számítanunk kell néhány napos extrém kánikulára.

loading...