Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így varázsoltam újjá a kocsim belsejét! Mindenki azt hitte, újat vettem!

Így varázsoltam újjá a kocsim belsejét! Mindenki azt hitte, újat vettem!

Hirdetés

Az autó tisztán tartása kissé körülményes feladat, de természetesen nem lehetetlen. Adunk néhány tippet, hogyan takarítsd ki járművedet!

Amire szükséged lesz:

  • Porszívó;
  • Tisztítószerek (a vinil, műanyag, és szőnyegek tisztítására használható eszközök);
  • Polírozó anyagok (törölközők és rongyok);
  • Kefék (különböző méretűek).

Padlószőnyegek:

Vigye ki őket, és erőteljesen rázza ki, hogy eltűnjenek belőle a homokszemek és az egyéb szennyeződések.

Hirdetés

Ha a barázdák között szennyeződés van, használjon egy kis kefét, hogy eltávolítsa őket. Ezután használja a kerti tömlőjét, erős vízsugarat permetezzen a szőnyegre, amíg az teljesen tiszta nem lesz. Végül hagyja teljesen megszáradni.

A szőnyeg tisztításához használja a porszívót. Használjon különböző fúvókákat, hogy elérje a résekben lévő nehéz területeket.

A legjobb módja annak, hogy valóban megtisztítsa a szőnyegeket, ha gőztisztító berendezést is használ. Kerülje a nedves szőnyeget.

Bőrülések:

Keressen minőségi bőr-tisztító vegyszert. Legtöbbjük az ülésre permetezhető. Permetezés után egy törülközővel óvatosan sikálja meg.

Gondoskodjon róla, hogy időről időre megváltoztassa a törülköző oldalát, hogy mindig tiszta oldalt használjon, különben még inkább veszélyezteti a szennyeződés eltávolítását. Győződjön meg róla, üléseit megfelelően tudja megszárítani. Használhat bőrkondicionálót, hogy még jobban nézzen ki az ülés.

Vinyl ülések:

Szórja be az autóüléseket tisztítószerrel és törölje le egy ronggyal. Ha elkészült, használjon egy második ruhát az ülések szárazra törlésére, és hagyja megszáradni.

Használhat többcélú kárpittisztítót. Ha azonban van néhány makacs folt, akkor a speciális folteltávolító a legjobb választás. Kerülje el a túl sok folyékony termék használatát, mert lehet, hogy a helyüket rossz szagok veszik át mivel nem tud kiszáradni.

Jó szolgálatot tehet a szódabikarbóna, ha leszórjuk a foltot vele. Hagyja így néhány órára, majd porszívózza le a szódabikarbónát. Ezzel a gépkocsi friss illatot kap, mivel a szódabikarbóna magába szívja a szagokat.

Ablaktisztítás:

Üvegtisztító és egy puha rongy tökéletes ehhez. Öntse a tisztítószert a ruhára (nem az üvegre), hogy elkerülje a csíkokat.

Műszerfal:

Porszívózzon fel a tisztítószerek alkalmazása előtt. Bosszantó lehet, ha nem érhet el olyan területeket, amelyek a szélvédő által blokkoltak, de keressen olyan eszközöket, amik lehetővé teszik ezek elérését.

Konzol:

Itt van egy nagyszerű tipp, amely segít megragadni a nehéz területeket a konzolon. Csavarjon egy vékony ruhát egy laposfejű csavarhúzó hegyére. Használhat gyapotszivacsokat is, vagy tekerje a ruhát egy műanyag kés köré. Ez megkönnyíti a bosszantó foltok elérését.

Szellőzőnyílások:

Egy puhasörtéjű ecset és egy sűrített levegős palack megtisztíthatja ezeket a piszkos szellőzőket. A kefével el tudja távolítani a legtöbb szennyeződést és a port. Fújjon sűrített levegőt a rácsokra, és a tisztaság garantált.

Ajtópanelek:

Egyszerűen porszívozza ki alaposan, majd az ajtópanel anyagától függően válasszon tisztítószert. A legtöbb ajtólap ugyanazon anyagból vagy anyagkombinációból készül, mint a kárpit, az ülések, a műszerfal vagy a belső tér egyéb része.

Szagok eltávolítása:

Először győződjön meg róla, hogy nincsenek-e olyan dolgok, maradványok, amelyek a rossz szagot okozhatnák. Ha a gépkocsiból kellemetlen szagokat szeretne eltávolítani (például füstöt vagy háziállatok után maradt szagot), akkor vásárolhat autós szagtalanítót, amelyet a jármű visszapillantó tükrére kell helyezni.

Hirdetés