Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így varázsold újjá a gáztűzhelyed pillanatok alatt, csupán egy dologra van szükséged...

Így varázsold újjá a gáztűzhelyed pillanatok alatt, csupán egy dologra van szükséged hozzá!

Bármennyire is vigyázunk a sütőre, egy idő után a zsíros lerakódások már sokkal nehezebben pucolhatóak le róla, hiszen a folyamatos használattól ráégnek. Ha nem akarunk káros vegyszerekhez folyamodni, próbáljuk ki az alábbi természetesebb, és hatékony módszert.

Ajánljuk ismerőseinknek is, hiszen nagyon hatékony, és segítségével egy csomó fejfájást megspórolhatunk. Ráadásul a konyhánk csillogni-villogni fog, és higiénikus lesz.

Ha a rácsra lecsöpög az olaj, megtelik porral, és még rá is ég, egy rémálom lehet azt róla lekaparni. De szerencsére léteznek olyan természetes módszerek, melyek segítségével újra tiszta lehet a sütő rácsa. Csupán szódabikarbónára, és meleg vízre lesz szükségünk.

Forraljunk vizet egy nagyobb edényben.

Tegyünk bele kanalanként egy fél csésze szódabikarbónát.

Tegyük bele a rácsot ebbe a vízbe, miközben még éppen fő. A zsír percek alatt szemünk láttára távozni fog.

Hagyjuk így egy keveset állni, majd egy szivaccsal dörzsöljük át a megszokott mosogatószer segítségével. Ha a rácsunk nagyon piszkos, akkor még egyszer megismételhetjük a műveletet.

Abban az esetben, ha a rács nagyon piszkos a fenti vízhez adjunk még egy negyed csésze ammóniát (3,5 liter vízhez van ez a mennyiség) is. Az ammóniagőz elég erős, ezért viseljünk védőmaszkot használata közben, majd jól szellőztessük ki a konyhát utána.

Ugyanez a módszer alkalmazható a gáztűzhelyen is. Ebben az esetben szórjunk rá kevés szódabikarbónát, előtte pedig kissé nedvesítsük be a felületet. Hagyjuk hatni kb. 30 percen át, majd egy szivacs segitségével töröljük át a felületet.

Szerző: tudasfaja.com

loading...