Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így választhatod ki a legfinomabb epret! 5 trükk, amit meg kell tanulnod!

Így választhatod ki a legfinomabb epret! 5 trükk, amit meg kell tanulnod!

A boltban nem kóstolgathatod meg az epreket, ezért könnyen előfordulhat, hogy megjárod, ugyanis a piros külső nem mindig takar ízletes belsőt. Meg kell tanulnod kiválasztani a legízletesebb epreket, és csak ezeket vásárold meg.

Mutatunk 5 trükköt, melyet jó, ha felhasználsz az epervásárláskor.

1.Illat

A legfontosabb dolog, hogy vásárláskor megszagold az epret. Az érett, zamatos eper igen illatos. Ha nagyon gyenge az illata, akkor azt jelenti, hogy túlságosan magas a nitráttartalma.

2.Szín

A természetes napfény érlelte eper színe erős piros, kissé csillogó felszínnel. Ha nagyon sötét piros színe van az epernek, akkor az nem természetes, hanem minden bizonnyal meg van színezve. A zöldes epret soha ne vedd meg, abban reménykedve, hogy majd otthon beérik.

3.Méret és forma

A túlságosan nagy, és tökéletesen egyforma eprek teljesen természetellenesek. Ezekbe minden bizonnyal nagyon sok vizet injekcióztak, hogy elérjék ezt a méretes formát.

4.Szár

Ajánlott olyan gyümölcsöt választani, amelyen még rajta van a friss, zöld szár. Szakértők szerint, ha a szárrész és a gyümölcs között van egy kis távolság, akkor azt jelenti, hogy az eper édes, azonban ha a szárrész tejesen rátapad a gyümölcsre, akkor kesernyés íze lehet.

5.Magok

Minél mélyebben vannak a magok, és minél nagyobb a távolság köztük, annál ízletesebb az eper.

tudasfaja.com

loading...