Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ahol sok baktérium lakozik, avagy így tisztítsd meg a zuhanyfejet

Ahol sok baktérium lakozik, avagy így tisztítsd meg a zuhanyfejet

Mindenkinek jól esik egy fáradt nap után egy frissítő zuhany, a betegségek azonban kevésbé okoznak ilyen kellemes érzést. Meg sem gondolnánk mennyi baktérium lakozik a zuhanyfejünkben, amelyen keresztül tisztálkodunk.

 

Egy amerikai kutató intézet felmérést és vizsgálatokat végzett ezzel kapcsolatban, amelyből kiderült, hogy 50 zuhanyfejből 45 baktériumtól hemzsegett, alig 15 ember szokta időnként takarítani és több, mint felének volt valamilyen bőrbetegsége. Az adatokból arra lehet következtetni, hogy valóban fontos a zuhanyfej rendszeres tisztítása, ami nem csak azt takarja, hogy kívülről tisztítószert öntünk rá.

Lássuk, hogy takarítsuk meg a zuhanyfejünket!

Hozzávalók:

  • 7 dkg szódabikarbóna
  • 2,5 dl ecet (20%)
  • zacskó és egy zsineg

Használat:

Tegyük a zacskóba a szódabikarbónát és az ecetet és várjunk pár percet, amíg abbamarad a pezsgés. A zuhanyfejre húzzuk rá a zacskót és a zsineggel kössük rá. 1,5 – 2 órát hagyjuk így, majd végül öblítsük le, majd puha ronggyal töröljük át a zuhanyfejet.

Ezzel a módszerrel nem csak a baktériumoktól, hanem a lerakódott ásványi részecskéktől és a vízkőtől is megszabadulhatunk, hatékony védelmet biztosítva ezáltal a zuhanyzáshoz.

Szerző: tudasfaja.com

loading...