Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így távolítsd el a 7 leggyakoribb foltot a baba holmikból és a...

Így távolítsd el a 7 leggyakoribb foltot a baba holmikból és a ruhából!

A babák imádnivalók és képesek egyszerre megmutatni számunkra a világ legcsodásabb és leggusztustalanabb dolgait is. Csak gondoljunk bele abba, amikor egy csecsemő telerakja a kezeslábasát, miközben a világ legédesebb mosolyával ajándékoz meg.

Miközben a picur a napodat varázslatossá teszi, ugyanezt nem feltétlen lehet elmondani a ruháiról vagy éppen a tiédről. De semmi gond! Ennek megoldására hoztuk el azokat a tippeket, amikkel a leghatékonyabban megszabadulhatsz a mindennapi foltoktól és mentheted meg a kedvenc darabokat.

1. Pelusos gondok

Ha a csemetéd telerakta a pelenkát, annyira, hogy már a bodyba és a kezeslábasba is jutott belőle, akkor azonnal vedd le róla és távolítsd el a felesleges kakit. Ezután tedd bele a ruhákat egy tál langyos vízbe és dörzsöld át egy kevés mosószerrel. Hagy benne 10 percre, majd mehet a mosógépbe.

2. Előke foltok

Olyan nincs, hogy a bébi ezt ne egye le, de éppen ez a funkciója. Fogd az előkét és dörzsöld át a foltot mosószerrel, majd hagyd hideg vízben 15 percig ázni. Ha letelt az idő, akkor tedd egy hálós zsákba, amibe a fehérneműket szoktad és mosd ki meleg programmal.

3. Festékfoltok

Ha a kicsi megcsillogtatja művészi tehetségét és a kezeslábasát a legnagyobb festők is megirigyelhetnék, akkor ideje akcióba lépni. Ha lekapartad, amit le lehet, akkor mosogatószerrel dörzsöld át a ruhát és meleg vízben hagyd egy kicsit ázni. Ezután mehet a mosógépbe.

4. Vérfoltok

Először is nyugodj meg. Tudjuk, hogy ez a legrosszabb folt típus, ami létezik. Fogd a kisruhát és áztasd be hideg vízbe, majd dörzsöld át mosószappannal. Ha a vér beleivódott az anyagba, akkor érdemes előmosni és enzimes mosószert adni a mosási programhoz.

5. Fűfoltok

Azt gondolná az ember lánya, hogy lehetetlen tőle megszabadulni, de ez nem igaz. Először is a foltba kell dörzsölni egy kevés alkoholt. Ha fehér ruháról van szó, akkor használhatsz fehérítőt is, ha színes, akkor előmosás és áztatás a kulcs.

6. Büfi foltok

Ezt a savanyú szagú büfit először öblítsd el, majd tegyél a foltra szódabikarbónát. Dörzsöld be finoman és hagyd pár percig állni. Ezután már mehet is a mosógépbe.

 7. Bébiolaj katasztrófa

Nagyon jót tesz a baba bőrének, ugyanakkor, ha túlzásba esel vele, vagy kifolyik, makacs foltokat tud hagyni a szöveten. Először is mosogatószerrel és meleg vízzel kezeld a ruhát. Óvatosan dörzsöld bele és hagyd 10 percig hatni. Ezután öblítsd ki és meleg programon mosd ki.

tudasfaja.com

loading...