Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így szabadulj meg a legyektől azonnal (kint és bent)

Így szabadulj meg a legyektől azonnal (kint és bent)

Hirdetés

A meleg egyetlen negatív együttjárója a sok rovar: szúnyog, légy és a bogarak. Melegben viszont nem csukhatjuk be az ajtókat és az ablakokat mindig, ezért száz módszert kipróbálunk, hogy elűzzük a betolakodókat.

A mérgező és rövid ideig ható, drága bolti szerek helyett azonban vannak természetes, egészségesebb és szinte semmibe sem kerülő háziszerek is.

Hirdetés

Ecet vagy almaecet

Bármelyik használható abban a formában, ha egy kis tálba teszünk belőlük egy keveset és ezt lerakjuk valahova a szobában. A hangyák ellen is nagysezrű, ha bekenjük ecettel az ajtók, illetve az ablakok keretét.

Citrom szegfűszeggel

Nem csak hatékony, de szép is, ami még jó szagúvá is varázsolja az otthonodat. Vágj félbe egy citromot és szurkálj bele szegfűszeget, majd tedd be a szoba közepére.

Diófalevél

Nem csak a szúnyogokat, legyeket, hanem még a hangyákat is kiűzi az otthonodból egy csapásra. Száraz diófalevelet apríts egy kisebb vízzel teli tálkába és ez a keverék segít a rovarok elűzésében.

Bazsalikom

Nem csak a főzésben nagyszerűa fűszernövény, ha az ablakodba bazsalikomot teszel cserépben, a legyeket és a rovarokat is messzire kergeted vele, nem bírják az illóolaj szagát.

Szegfűszeg

Ez a fűszer is hatásos rovarriasztó szer, ha a szoba valamelyik pontjában egy kis tányérba őrölt szegfűszeget teszünk tányérkában.

Forrás:VIA

Hirdetés
loading...