Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így szabadulj meg a kertedben lévő összes hangyától!

Így szabadulj meg a kertedben lévő összes hangyától!

Az idei nyáron a hangyák bizony megkeserítik az életünket! Annyian vannak, hogy lépni sem lehet tőlük, arról nem is beszélve, hogy minden virág, bokor, zöldség, fa gyökere alá óriási hangyabolyokat építenek.

 

Még mielőtt beköltöznének a lakásunkba is, állítsuk meg őket!
Ha nem akarunk vegyi fegyverekkel küzdeni ellenük, próbáljuk ki az alábbi természetes csapdákat.

1.Védjük a piknikasztalt!

Ugye milyen borzasztó tud lenni, ha a hangyák ellepik az asztalt vacsora közben? Van ellenük egy nagyon jó praktika! Állítsuk az asztal mind a négy lábát egy-egy konzerves dobozba, és töltsünk bele vizet. A hangyák az asztal lábán keresztül jutnának fel az asztalra, de a víz útjukat állja.

2.DIY csapda!

Keverjünk el vizet, bóraxot, és cukrot, töltsük kis tányérkákba, és helyezzük ki őket a kert különböző sarkaiba. A hangyák, ha megkóstolják a keveréket, többé nem fognak már a kertünkben garázdálkodni.

3.Akadályozzuk meg, hogy bejöjjenek a házba!
A legjobb, ha olyan csapdát állítunk fel, mely segítségével megakadályozhatjuk, hogy a hangyák bejöjjenek a házban. Keverjünk el ecetet és vizet, öntsük egy szórófejes flakonba, és spricceljük be az ablakpárkányokat, függönyöket, küszöböket, és a ház sarkait. Az ecetes keverék szagát nagyon nem szeretik a hangyák, így nem fognak bekívánkozni a házba.

4. Cayenne bors

Tegyünk oda egy fazék vizet főni, adjunk hozzá két-három evőkanál cayenne borsot, keverjük fel, majd a főzetet öntsük ki a járda-és lépcsőszegélyekhez, ahol a legtöbb hangyát látjuk.

Az alábbi videóban még számos okos praktikát láthatunk!

loading...