Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így nevelj bazsalikomot cserépben és egész évben szüretelheted

Így nevelj bazsalikomot cserépben és egész évben szüretelheted

Szereted a bolognai tésztát? Kedveled az olasz konyhát? Szívesen használnál friss bazsalikomot a főzéshez minden alkalommal? Jó helyen jársz! Elmondjuk, hogyan termessz bazsalikomot cserépben, hogy egész évben kitartson.

Először is be kell szerezni a megfelelő földet, ami egy közönséges virágföld is lehet. A cserép jó, ha közepes-nagyobb méretű, mert a növény 60 cm magasra is növekedhet és kell a hely a gyökerének.

Szórd el a magot a cserépbe, de csak olyan mélyre, hogy nagyjából 0,5 cm föld lepje el. Ha vastagabb rajta a föld réteg, akkor nehezebben tud kihajtani.

Helyezd a cserepet napfényes pontra és naponta öntözd meg. Ne sajnáld tőle a vizet. Ha ezeket megkapja, akkor nagyobb figyelemben nem is részesül, jól fogja érezni magát.

Ha szeretnéd szabad földbe ültetni, akkor tudd, hogy a május vége a legideálisabb számára. Kiültetve pedig egészen október végéig fogja hozni az újabb és újabb leveleket.

A beültetéskor fontos, hogy új földet adj neki és mindig napos helyre tedd. Az ablakpárkány a legideálisabb pont számára, de vigyázz, hogy ne érje nagy hőingadozás. Ne legyen közvetlen fűtőtest felett és ne nyitogasd rá az ablakot.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...