Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így marad hosszú ideig friss és illatos a levágott orgona!

Így marad hosszú ideig friss és illatos a levágott orgona!

A virágüzletben olyan szépek a virágok, és, amikor hazaviszed, akkor 1-2 nap múlva el vannak hervadva? Meg kell tanulni a megfelelő ápolást, és akkor otthon is hosszú ideig lesznek szépek a vágott virágok.

Néhány titkot árulunk el a vágott virágokról, érdemes elolvasni!

1.Nárcisz

Bizonyára te sem tudtad, hogy a levágás után a nárciszt pár óra külön vázába kell tenni. Ne keverd a többi virággal mert olyan anyagot termel, ami a többiek vesztét okozhatja.

2.Liliom

A liliom bibéje, ha leesik az abroszra makacs foltot hagy rajta. Legyünk elővigyázatosak, vagy vágjuk le a bibét, vagy fújjuk be hajlakkal mielőtt vázába tennénk.

3.Rózsa

A rózsát 3-5 cm mélységben mindig ferdén vágjuk, majd tegyük meleg vízbe a virágokat. Pár nap múlva lógassuk fejjel lefele a rózsákat, majd vágjuk vissza, és állítsuk tiszta hideg vízbe.

4.Orgona

Mielőtt vázába tennénk, kicsit hántsuk meg a kérgét, és vágjuk be a szárát, hogy könnyebben be tudja szívni a vizet.

5.Gerbera

Ha dróttal van rögzítve a virág szára, ne bántsuk, hiszen, ha kivesszük a drótot, megsérül, és hamar tönkremegy. Ha csak gerbera van a vázába, csak egy kevés vizet engedjünk a váza aljába, mert hanem hamar megpuhul a gerbera szára, és elrothad.

Mielőtt a vázába tennénk a virágokat, mossuk jól el a vázát, hogy megszabaduljunk a benne megtelepedett baktériumoktól. Ha vízkő van az üveg vázában lerakódva, akkor ecettel mossuk át. Mielőtt a vízbe tennénk a virágokat, vágjunk le a szárukból 3-4 cm-et, és ezt mindig tegyük meg, amikor lecseréljük a vizet.

A tulipánok kivételek ez alól, nem kell a szárukat visszavágni. A vízbe lógó leveleket távolítsuk el, mert különben hamarabb beindulnak a rothadási folyamatok. Szálanként rendezzük el a virágokat mindig, állítsuk szobahőmérsékletű vízbe őket, és, ha van rá lehetőségünk tegyünk a vízhez speciális, hervadás gáltó szérumot.

tudasfaja.com

loading...