Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így lesz tökéletes a sült gesztenye! Szinte senki nem így készíti, pedig...

Így lesz tökéletes a sült gesztenye! Szinte senki nem így készíti, pedig így lenne isteni!

Először A. barátnőm adott a kezembe sült gesztenyét, úgy nyolc éves korunkban, emlékszem rá pontosan. Hozta uzsi gyanánt és a nagy szünetben az udvaron csemegéztünk a szőrös kis gesztenyékből.

Aztán jó pár évig megint nem ettem egy darabot sem, 4 éve viszont rákaptam teljesen, telente több kg elfogy nálunk. A frissen sült gesztenye igazi lélekmelegítő hideg téli estéken forró tea mellett, és bár kétségtelenül közel van a Kika, amelynek bejárata előtt mindig lehet kapni, magam oldom meg a sült gesztenye ellátást. Ámde, nem olyan egyszerű tökéletes eredményre jutni.
Ha nem jól sütjük, akkor nem jön le a héja rendesen, kapirgálhatjuk le a szőrös kis darabokat, amik rajta maradnak, és végeredményben egy rém bonyolult maszatos téma lesz az egész, amitől elvész a varázsa.
De lehet ezt jól is csinálni, Doctor Pepper most elmondja nektek.

Szóval a sült gesztenye elkészítése házilag így néz ki:

1. Sütés előtt kb 1 nappal érdemes beáztatni a gesztenyét. Úgy ahogy van, beleborítjuk egy tálba, engedünk rá vizet, hogy jól ellepje és otthagyjuk. Ha nincs egy napunk, 1-2 óra is megteszi.
2. Sütés előtt előmelegítjük a sütőt kb 220-240 fokra, előkészítünk egy tepsit, kibéleljük sütőpapírral és jó éles késsel, óvatosan, nehogy elvágjuk a kezünket, egyesével bevagdossuk a gesztenyéket. Egy jó nagy x-et vágunk mindegyikbe, a tepsire helyezzük és így járunk el minden egyes darabbal.Ha közben olyat látunk, aminek a belseje fekete, penészes, vagy rothadt, akkor azt már dobhatjuk is ki. Abból már jobb nem lesz.
3. Ha minden gesztenye tepsibe került, akkor egy alufóliával befedjük/lezárjuk a tepsit és kb 15-18 percig sütjük. A végén levesszük az alufóliát és még így is sütjük kb 5-8 percig.
Hát ennyi a titok.
loading...