Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Döbbenetes! Így készül valójában a gumicukor (videó)

Döbbenetes! Így készül valójában a gumicukor (videó)

Hirdetés

Sokan kedvelik a gumicukrot, ezt a gyümölcsös ízű, ruganyos édességet, amelyet nagyon jól esik majszolgatni, különösen akkor, ha sem a csoki, sem a kekszek nem okoznak számunkra örömet. Édes, savanykás és annyi ízben és színben kapható, amennyit csak szeretnénk.

Nos, mi is így voltunk vele, amíg rá nem jöttünk, hogy valójában hogyan készül ez a vonzó édesség. Őszintén szólva egészen felkavaró látvány a gyártás folyamata.

Hirdetés

Miből is áll a gumicukor?

A legalapabb összetevőt nézve, a gumicukor lényegében zselatinból van. Ehhez adnak hozzá még némi édesítőt, színezéket és ízanyagot. Ettől lesz olyan gusztusos és ízletes.

Amit kevesen tudnak, hogy a zselatin egyéb célokra fel nem használt állati részekből származik, mint bőr, csont, porc, ínak.

Feltáró videó

Egy belga filmes, Alina Kneepkens úgy gondolta, bemutatja a világnak gumicukor készítés rejtelmeit. Hogy még érzékletesebb és ütősebb legyen a kisfilmje, a teljes folyamatot visszafelé játszva mutatja be.

Be kell, hogy valljuk, tényleg nagyon hatásos.

Kneepkens-nek nem ez az egyetlen munkája, amely az élelmiszeripar titokzatosságairól készült. Több napi fogyasztási cikk készítési folyamatait is kisfilmbe ágyazta már, hasonlóan visszafelé játszva.

A gumicukor gyártás videóját itt nézheted meg:


Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés