Kezdőlap EGÉSZSÉG Így jelez az arcbőröd a szervezeted belső állapotáról

Így jelez az arcbőröd a szervezeted belső állapotáról

Hirdetés

A tiszta és hibátlan bőr a belső egészséged kivetülése. A bőr egészségi állapotának legfontosabb befolyásolói az életmód és a bőrápolási módszerek. Nevezetesen, a rossz táplálkozás, a krónikus stressz, az alváshiány, a túlzott dohányzás és az alkoholfogyasztás, valamint az UV-károsodás a legnagyobb bűnösök, ha a bőrünkről van szó.

Az arctérképezés egy ősi technika, amely az ayurvédikus és a kínai orvoslásból származik. Azon az elméleten alapszik, hogy a bőr egészsége és a szervezet belső környezete között szoros összefüggés van, így ez segít megismerni bőrproblémáink alapját.

Hirdetés

Az arctérképezésnek köszönhetően a szerveink leképezhetőek az arc különböző területeire.

A homlok

Az arcod ezen része a májhoz és az epehólyaghoz kapcsolódik.

Mit jelent: Az idegrendszer és az emésztőrendszer a homlokhoz kapcsolódik. Tehát a stressz és a rossz emésztés bizonyos bőrproblémákhoz vezethet az arc ezen részén.

Hogyan lehet rajta javítani: Zárd ki a zsíros és cukros ételeket az étrendedből. Másrészről fogyassz sok friss zöldséget és gyümölcsöt, amely rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, hogy javítsd az emésztést. Ezenkívül tanácsos még inni meleg citromos vizet és pitypang teát, hogy természetesen méregtelenítsd a májat. A stressz csökkentése érdekében járj el jógázni.

A szemöldökök közti terület bal oldala

A lépben tárolt érzelmek és az arcod ezen része között van összefüggés.

Mit jelent: Ha vonalakat veszel észre ezen a területen, akkor elfojtott érzelmeket tárolsz a lépedben.

Hogyan lehet rajta javítani: gyakorolj megfelelő légzéstechnikát, menj el tanácsadásra, járj jógázni annak érdekében, hogy megszabadulhass a pangó érzelmi energiáktól.

A szemöldökök közti terület jobb oldala

A májban tárolt érzelmekkel hozható összefüggésbe ez a terület.

Mit jelent: Ha ráncok és bőrproblémák vannak az arcod ezen részén, akkor azt sugallhatja a kifejezetlen dühöt tárolsz a májadban.

Hogyan lehet rajta javítani: Ajánlott csökkenteni a stresszt és a negatív érzelmeket jóga gyakorlásával, naplózás. Ez nem minden. Itt is korlátozni kell a zsíros ételt és az alkoholfogyasztást, mivel ezek extra terhet rónak a májra.

Szemek

Az arcod ezen része a belekhez, az ízületekhez és a pajzsmirigyhez kapcsolódik.

Mit jelent: Ha túl nagyfokú fehér színt észlel az íriszben, akkor az ízületi degenerációra utalhat. Kevesebb fehér elszíneződés az íriszben általános ízületi problémák jele. Ha az íriszben foltokban elszíneződés látható az bélrendszer felszívódási zavaraival hozható összefüggésbe. Az írisz körüli elszíneződött gyűrű a túl sok sós és cukros étel jele.

Hogyan lehet rajta javítani: Vezess be gyulladásgátló ételeket, mint a gyömbér, a kurkuma, a dió, a zsíros halak, a lenmagok és a szerves csontleves a mindennapi étrendbe. Emellett csökkentsd a magasan feldolgozott, sós és cukros ételeket és a koffein bevitelét, mert gyulladást okozhatnak.

A szemek alatt

Ez az arcterület a vesével kapcsolódik össze.

Mit jelent: A puffadt alsó szemhéjak és a szem alatti duzzanat azt mutathatja, hogy a vesefunkciód lassú. Ráadásul a sötét karikák és táskák a szem alatt veseelégtelenségre utalhatnak.

Hogyan lehet rajta javítani: Nagy mennyiségű szűrt vizet kell fogyasztania, mert a kiszáradás nyomást gyakorol a vesére és zavarja a fő funkcióját, a toxinok eltávolítását. Jó tudni, hogy a kávé és az alkohol  vízhajtók, ezért fontolja meg a fogyasztásukat. A stresszt is csökkenteni kell és mindig elegendő időt szánni alvásra.

Orca

Az arc ezen területének bőrproblémái utalhatnak a rossz felszívódásra, a lassú anyagcserére és a tüdőre.

Mit jelent: Lassabb anyagcserét és csökkent tápanyag-felszívódást tapasztalhatsz, ha az arcodon elszíneződött foltokat észlelsz. Továbbá, tüdőproblémáktól is szenvedhetsz, ha kiömlést tapasztalsz ezen a részen.

Hogyan lehet rajta javítani: Gyakorold a megfelelő légzést, hogy elegendő oxigén jusson a tüdődbe és a vitálkapacitásod is növekedhessen. Érdemes karido gyakorlatokat végezni az anyagcsere fokozására és a tüdő fejlesztésére. Ne feledd el jól megrágni az ételt, ezzel is segítve az emésztést.

Orr

Ez az arcterület a szív-érrendszerrel van összefüggésben.

Mit jelent: Mivel az orrot úgy kell tekinteni, hogy tükrözi a vérkeringést, az esetleges pattanások jelezhetik a vérnyomás okozta problémákat.

Hogyan lehet rajta javítani: Több szívbarát ételt, például hidegen sajtolt olívaolajat, dióféléket, avokádót, olajos halat, lenmagot és tahinit tartalmazzon a mindennapi étrended. Mindazonáltal kerülni kell a kávét és az alkoholt, mert hozzájárulhat a további problémákhoz.

Alsó ajak

Ez az emésztőrendszerhez kapcsolódik.

Mit jelent: minden itt megjelenő probléma nem megfelelő bélfunkciót sugall. Pontosabban, ha az alsó ajkadon barna foltokat észlelsz, az az emésztőenzimek termelésének elégtelenségét jelzi. Azt is jelentheti, hogy féreg vagy parazita van jelen a belekben. Ezenkívül a vérszegénység kezdeti szakaszában lehetsz, ha sápadt színű ajkaid vannak.

Hogyan lehet rajta javítani: növelni kell a vasban gazdag élelmiszerek fogyasztását, például a zöld leveles zöldségeket, a sovány vörös húsokat és a hüvelyeseket, és elkezdeni a minőségi probiotikus kiegészítést.

Nyelv

Ez a zóna tükrözi a tüdő működését és a toxin túlterhelését.

Mit jelent: Az egyetlen dolog, amit tenned kell, hogy a nyelved felszínét rögtön felkelés után megfigyeled. Ha fehér köröket észlel a nyelv középső vagy hátsó részén, akkor bélben lévő méreganyagokról ehet szó, azonban, ha a nyelv szélén látsz felmaródást szerű elváltozást, a tüdőd nem működhet optimálisan.

Hogyan lehet rajta javítani: Természetes méregtelenítést kell végezni, hogy a szervezetből távozhassanak a toxinok. Ennek során kizárólag vizet igyál és zöld leveles zöldségeket valamint gyümölcsöket fogyassz. Gyakorold a meditációt és a megfelelő légzést.

Áll

Ez az arc rész tükrözi a stresszt és a hormonokat.

Mit jelent: A legtöbb nő tapasztal itt pattanásokat a menstruációja alatt, mivel az áll stresszes érzelmekkel és hormonális egyensúlytalansággal társult.

Hogyan lehet rajta javítani: A maca por használatával fontolja meg hormonjait. Kereskedelmi szépségápolási termékek vagy tisztítószerek használata nem ajánlott, mivel azokban toxinok lehetnek, amelyek szintén befolyásolják a hormonrendszert. Emellett csökkentse a stresszt és próbálja meg a megfelelő alvásmennyiséget elérni minden nap!

Hirdetés