Kezdőlap EGÉSZSÉG Így edd a mandulát, hogy csökkenjen a vérnyomásod, koleszterined és vércukrod!

Így edd a mandulát, hogy csökkenjen a vérnyomásod, koleszterined és vércukrod!

Zöldségek, gyümölcsök, bogyók, diófélék és olajos magvak. A legegészségesebb élelmiszerek mind közül. Ma már tudományosan is bizonyított tény, hogy ezek rendszeres és gyakori fogyasztása jó hatással van az egészségünkre.

Szerencsére ma már könnyen be is szerezhetjük őket, mégsem képezik a napi étrendünk szerves részét és az elégtelen fogyasztás hiánybetegségek és krónikus betegségek kialakulásának rizikó tényezőjévé válik. Kiderült, hogy akár már napi pár szem mandula is sokat számít az egészség szempontjából.

A mandula előnyei

Antioxidánsban gazdag

A mandula héjában koncentrálódó antioxidáns vegyületek védelmet nyújtanak az oxidatív stressz, a sejtkárosodás és gyulladások ellen, amelyek a civilizációs betegségek melegágyai.

Bővelkedik a tápanyagokban

Sok benne a növényi fehérje, a rost, a vitaminok (E, B1, B2, B3, B9) és az ásványi anyagok (kalcium, magnézium, cink, vas, mangán, réz, foszfor, kálium).

Segít a vércukor stabilizálásában

Nem titok, hogy a megfelelő mennyiségű rostbevitel segít szabályozni a vércukorszintet. Emellett a magasabb fehérje és zsiradék bevitel is kifejt ilyen hatást, ezekben pedig a mandula szintén bővelkedik.

Hogyan érdemes fogyasztani?

Este, lefekvés előtt áztass be vízbe egy maréknyi mandulát. Másnap öblítsd le és fogyaszd el.

Ha beáztatod a mandulát nagyjából 8-12 órára, akkor azzal növelheted a jótékony hatását, mivel a benne található fitátok (ásványi anyagok felszívódását kötik meg) semlegesítődnek.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...