Kezdőlap EGÉSZSÉG Így állapíthatod meg mennyi az esélyed a szívrohamra! Minket sokkolt az eredmény!

Így állapíthatod meg mennyi az esélyed a szívrohamra! Minket sokkolt az eredmény!

Hirdetés

A szívroham a stressz egyik legkomolyabb lehetséges hozadéka – tehát nem szabad mindent a szívünkre venni.  A szívinfarktus a szívizom egy részének elpusztulása a vérellátás elégtelenné válása miatt.

Szemben az agyi infarktussal (stroke), amely lehet vértelen és vérzéses, a szívinfarktus vértelen (ischaemiás), vagyis kialakulásakor egy véralvadék hirtelen elzár vagy erősen beszűkít egy artériát a szívben.

Hirdetés

A szívinfarktus gyakran nem jár olyan drámai tünetekkel, mint ahogy azt a tévében vagy a moziban láthatjuk. Sokaknál a szívinfarktus tünetei kevésbé kifejezettek, sőt vannak olyanok, akiknél egyáltalán nincsenek észlelhető tünetek! Jelnyelvi verzió

Létezik egy gyakorlat, amelyet bárki elvégezhet és könnyedén megállapítható vele, hogy mennyi az esélyünk a szívrohamra.

Íme a módszer!

Ülj le a földre és nyújtsd ki magad elé a lábad. A mutatóujjaddal érintsd meg a lábujjaidat egyesével, majd ha ezzel meg vagy, akkor a bokádat se hagyd ki. A feladat közben ne hajlítsd be a térded, figyelj rá, hogy mindvégig maradjon nyújtott.
Ha sikerül elvégezned a gyakorlatot anélkül, hogy behajlítanád a térded,vagy nehezedre esne a levegővétel, akkor megnyugodhatsz, minden rendben van az egészségi állapotoddal, nagyon kevés az esélyed a szívroham kockázatára.
Ha mégsem sikerül végig csinálnod a gyakorlatot vagy a légzésed nehezebbé válik és a szívverésed is érezhetően gyorsabb lesz, akkor nem árt figyelned az egészségedre, mert a szívroham kockázata fenyegeti az életed. Figyelj többet a mozgásra, válts életmódot és táplálkozz egészségesen!
Egy korábbi cikkünkben már említettük,hogy hogyan lehet megmenteni egy stroke-os ember életét csupán egy tű segítségével. Ha érdekel ez a trükk, az alábbi linkre kattintva elolvashatod!
Így mentheted meg egy stroke-os ember életét egy tű segítségével, ha nincs a közelben orvos!
Szerző: tudasfaja.com
Hirdetés