Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Idén nem lesz festés? Így tüntesd el a foltokat a falról fillérekből!

Idén nem lesz festés? Így tüntesd el a foltokat a falról fillérekből!

Elkerülhetetlen, hogy egy idő után ne fessük át a falainkat, hiszen a mindennapi hatások, amelyek érik őket, szépen lassan csúnya foltok formájában összegződnek rajtuk. Egy festés azonban sok időt és energiát igényel, az anyagi vonzatáról nem is beszélve.

Ha valamilyen okból kifolyólag el kell halasztani a festést, de van egy-két olyan pont az otthonodban, ahol a falak elkoszolódását már nem lehet elviselni, akkor a következő megoldások egyikét próbáld ki átmeneti megoldásként.

Ceruza, zsírkréta

Amikor a pici gyerek beindul, akkor mindent fel akar fedezni, többek között azt is, hogy milyen tehetséges alkotásokat tud rittyenteni a szobák falára.

Ha kevésbé erős vonalakkal dolgozik az apróság, akkor fogj egy radírt és azzal próbáld óvatosan letisztítani a falat. Mindig tiszta radírt használj, különben csak tovább koszolod a felületet. Ha erősebben mélyítette bele a ceruzát és fehér a fal, hibajavítót is segítségül hívhatsz.

Zsírkréta esetén vegyél elő egy tiszta mosogatószivacsot, nedvesítsd be és a dörzsi felülettel óvatosan, fel-le mozdulatokkal szedd ki a foltokat.

Fekete koszfoltok, cipőnyomok, karcok

A nagyobb igénybevételnek kitett részeken a fal könnyedén elkoszolódhat az idő múlásával. Ilyen lehet a kapcsolók környéke, a kilincsek mögötti rész, a cipő tárolására fenntartott helyek menti fal, de az íróasztal melletti rész is.

Szerezz be egy csodaszivacsot, ami egy fehér, mosogatószivacs méretű takarító eszköz és pont az ilyen problémák megoldására találták ki. Nedvesítsd be és dörzsöld a problémás területet, amíg el nem tűnik a folt.

Zsíros foltok

Keverj össze 1/2 pohár ecetet, 1/4 pohár szódabikarbónát és zsíroldószert. Ezt oldd fel 3 liter vízben. Töltsd spricnis flakonba és fújd az érintett felületre, majd nyomban töröld át tiszta, száraz, nedvszívó ruhával.

Ha főzés miatt kicsapódott zsírfoltot akarsz eltávolítani, akkor nedves ruhára szórt kukoricakeményítővel is próbálkozhatsz.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...