Kezdőlap OTTHON KREATÍV Hogyan telepítsük és gondozzuk a citromfát (lépésről-lépésre)

Hogyan telepítsük és gondozzuk a citromfát (lépésről-lépésre)

Hirdetés

Az alábbi módszer nagyon egyszerű, semmibe nem kerül, nagyon hamar kész és az eredmény egy saját citromfa. A citrom egy erős gyógyító citrusféle, kiváló alapanyag italokba, ételekbe, az egészségre pedig hihetetlen hatással bír.

Semmi másra nem lesz szükséged, csupán egy üres cserép edényre, amibe elültetjük a magokat és egy kevés időre, hogy utána a saját citromfádról fogyaszd a termést.

Hirdetés

Nézd mire lesz szükséged:

  • egy bio citrom,
  • egy cserép, amelynek az alját kilyukasztod
  • termékeny föld,
  • kavics,
  • sok-sok napfény, vagy benti világítás

Most elmondjuk neked, hogyan kell telepíteni és ápolni egy citromfát a házban.

Íme a termesztési folyamat lépésről-lépésre:

1. Öntsd le vízzel a citrom magvait, és hagyd ázni 6-7 napon át. Ha szükséges pótold a folyadékot. Ha zselés, kocsonyássá válik a víz és a magvak ne ijedj meg, ez természetes.

2. A cserépedény aljára tegyél pár követ, ami segíti majd a víz elvezetést. Nedves földdel szórd meg a tetejét és a magokat a hegyes végükkel szúrd a földbe, figyelve arra, hogy körülbelül 5 mm hely legyen köztük.

3. Ezt követően a magok tetejére szórj durva földet vagy kavicsot. 2-3 naponta vízzel öntözd meg, majd húzz a tetejére egy zacskót vagy fóliát, ami elősegíti az üvegháztartást a citromfánk számára. Ne felejtsd el soha az öntözést, 7-8 napon belül látnod kell a zöld hajtásokat.

4. 3-5 hónap elteltével a palántákat ültesd át egy nagyobb átmérőjű edénybe, ugyanis szükségük lesz a helyre.

5. A citromfa szeret “zuhanyozni”, ezért melegebb időben tartsd frissen és figyelj a rendszeres víz pótlásra.

Növekedés és gondozás:

A cserepet amibe a magokat ültetted, meleg és világos helyen tartsd vigyázva arra, hogy időnként locsold a földet, maximum 2 hét elteltével előbújnak a hajtások. Amikor a hajtások megerősödnek, ültesd nagyobb cserépbe őket. A citromfának legkevesebb 8 óra világosságra van szüksége naponta, ezt télen egy kisebb lámpával tudjuk biztosítani, amelyet a cserép mellé helyezünk.

Nem fejezhetjük be ezt a cikket anélkül, hogy elmondanánk neked, hogy a citromvirágok nagyon gyönyörűek és erős citrus illatuk van, ami természetesen illatosítja a szobát.

Mint minden fa, a citromfa is a harmadik év után növekszik, ezért türelmesnek kell lenni, és a sok erőfeszítésnek meg lesz az eredménye. 

 

Szerző:tudasfaja.com

 

Hirdetés
loading...