Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Hírességek, akik valaha az utcán éltek, ma pedig saját villájuk van! A...

Hírességek, akik valaha az utcán éltek, ma pedig saját villájuk van! A 4. személynél leesett az állunk!

A siker felé vezető út nagyon göröngyös, főleg, ha az ember fia vagy lánya kifejezetten sanyarú körülmények között nő fel. Minden sikeres ember élete egyedülálló és különböző, egy azonban közös bennük, az önmagukba és álmaikba vetett, megingathatatlan hit.

A következőkben olyan igaz történeteket olvashattok, amelyek ma már világhírű emberekről szólnak, akiknek egykoron nem volt mit enniük, hol aludniuk és mivel ruházkodniuk, de ez sem állította meg őket céljaik elérésében.

Jim Carrey

Amikor Jim még iskolás volt a családja anyagi gondokkal küzdött. Az apja elvesztette a munkáját és Jim-nek a testvéreivel együtt takarítaniuk kellett, hogy a mindennapi betevőre pénzt szerezzenek. A család egy időre kénytelen volt egy furgonban élni. Nem mellesleg az édesanyjuk is hipochonder volt. Miután Jim befejezte az iskolát egy acélüzemben dolgozott. Egyik interjújában elmondta, hogy ha nem kezd bele színészi pályafutásába, mai napig ott dolgozna.

Halle Berry

Mielőtt Halle-nek sikerült volna hírnevet szereznie, nehéz úton ment keresztül. Apja folyamatosan verte édesanyját és már 4 éves korában elhagyta a családot. Halle egészen kisiskolás kora óta nagyon ambiciózus volt. Az iskola befejezése után New Yorkba költözött, ám amikor kifogyott a pénzéből, hajléktalan szállókon volt köteles aludni. Pincérnőként dolgozott és sok meghallgatáson vett részt, ahol sorra visszautasították, míg végül a Living Dolls című tévésorozattal beindult a karrierje.

Oprah Winfrey

Az első fekete nő, aki milliárdos lett. Amikor gyerek volt, krumpliszsákból készült ruhákat kellett hordania, mert a családja olyan szegény volt, hogy ruhára sem tellett nekik. A nagymamája folyamatosan ütlegelte és 14 évesen teherbe esett, de a baba nem sokkal a születése után elhunyt. Nagyon keményen tanult és miután végzett, helyi riporterként kezdett el dolgozni, majd hamarosan elindította saját tv műsorát, az Oprah Winfrey Show-t.


Sylvester Stallone

Születésekor a szülészorvos megsértett egy ideget az arcán, ami miatt részleges arcbénulást szenvedett és a beszéde is elmosódott volt. Később problémás gyerekek iskolájában helyezték el, ahol más diákok folyamatosan bántalmazták. Fiatalon portásként és állatkerti takarítóként dolgozott. Egyszer egy felnőtt filmben is szerepelt annak érdekében, hogy ne veszítse el a lakását, mivel nem volt képes fizetni a bérleti díjat.

Madonna

Fiatal kora óta arról álmodozott, hogy táncos legyen és New York-ba költözött összesen 35$-ral a zsebében. Hogy ki tudja fizetni a bérleti díjat, a Burger King-ben és a Dunkin’ Donuts-ban dolgozott, de nem sokáig, ugyanis egyik alkalommal a pulton táncolva egy vevőt lekvárral dobált meg. Azt követően ruhatárosként helyezkedett el és aktmodell is volt. Kénytelen volt New York egyik legzűrösebb körzetében lakni, ahol meg is támadták és szexuálisan zaklatták.


Ella Fitzgerald

Amikor Ella 14 éves volt, elvesztette édesanyját, ezért kénytelen volt dolgozni. Egy bordélyházban volt felügyelő, amíg árvaházba nem vitték. Onnan kétszer is megszökött és egy ideig hajléktalan volt. Soha nem szerepelt színpadon, de úgy döntött, hogy részt vesz egy énekversenyen. Még rendes ruhája sem volt, amiben megjelenjen, azonban az énekhangjával mindenkit lenyűgözött. Első helyezést ért el és egy jazz zenekar menedzsere is felfigyelt rá.

Charlie Chaplin

Nagy szegénységben nőtt fel, kisgyermekként elvesztette apját, anyja pedig pszichiátriai beteg volt. Fiatalon készen állt bármilyen munkára. Újságokat hordott ki és fát vágott. Az első szerepét egy színdarabban, a Sherlock Holmes-ban játszotta, postásfiúként. Amikor megkapta a szövegkönyvet, nem tudta elolvasni, mivel nem volt ideje megtanulni, ezért a bátyja segítségét kérte. Bár soha nem végzett egy iskolát sem, tehetségének köszönhetően felépítette karrierjét.

Christopher Gardner

A milliomos, akinek lenyűgöző sikertörténete ihlette a Boldogság nyomában című filmet. Az élete akkor vett fordulatot, amikor egy parkolójegyet nem fizetett be és 10 napra lecsukták. Mire hazatért, feleségének és fiának hűlt helye volt. Chris nagy álma az volt, hogy tőzsdeügynök legyen. Egy brókercégnél is megvetette a lábát, de még mindig nem sikerült elég pénzt szereznie. A felesége nem sokára visszatért és vele hagyta a fiát. Egy teljes évet töltöttek a gyermekével, parkokban, menhelyeken és nyilvános illemhelyeken alva. Ingyen ételért álltak sorba és azért is harcolnia kellett, hogy a fiát lehelyezhesse egy óvodában. Jelenleg egy hatalmas pénzügyi vállalkozás tulajdonosa és sok jótékonysági tevékenységben részt vesz.

Eminem

Bár Eminem soha nem volt hajléktalan, nagyon nehéz gyerekkora volt. Az apja születése után elhagyta édesanyját, aki akkor mindössze 18 éves volt. A fiatal nő városról városra utazott a gyermekével, hogy egy helyet találjon kettejüknek, ahol letelepedhetnek egy jobb élet reményében. Végül Detroit külvárosába költöztek, ahol a legtöbb gyermek fekete volt és sokat zaklattál a kis Marshall Mathers-t. Senki nem vette komolyan rap iránti szenvedélyét, de addig küzdött sorozatosan rap versenyeken, amíg kivívta magának a tiszteletet.

tudasfaja.com

loading...