Kezdőlap AKTUÁLIS Havazik – az ország ezen részén már hótaposó kell

Havazik – az ország ezen részén már hótaposó kell

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy az időjárás kapriciái idén sem kímélik Magyarországot. A nagy nyári meleg hirtelen lehűléssel váltott, sőt, néhány helyen már a hó is megérkezett.

 

Hirdetés

Az Írott-kőn például szinte hihetetlen látvány fogadta az arra járókat, hiszen a Kőszegi-hegység csúcsán friss hó borította a tájat.

A vaol.hu beszámolója szerint 1-2 centiméter vastag hóréteg takarta be az Írott-kő környékét, jelentős változást hozva a táj hangulatában.A hirtelen jött hideg és a havazás egyértelmű jelei, hogy az időjárás képes hirtelen fordulatokra, és az egykori nyári melegből hamar átcsaphatunk a télbe.

Az eseményről készült fotók alapján jól látható, hogy az Írott-kő és környéke fehér takaróba burkolózott, mintha csak egy hirtelen jött télies képet festett volna a tájra.

A meteorológiai előrejelzések szerint további változások várhatók az időjárásban. Bár a borult égbolt uralkodik majd, délen és délkeleten naposabb időre lehet számítani, bár erős gomolyfelhők kíséretében.

Záporok és esőzések várhatók több helyen, különösen a Nyugat-Dunántúlon, ahol nagyobb mennyiségű csapadék is lehullhat. A front mentén viharos széllökések kísérik majd az északnyugatira forduló szelet.

Érdemes emlékeztetni, hogy néhány hete még melegrekordokat döntöttek az ország különböző pontjain.Egy héttel ezelőtt például Kiszomboron 70 éves melegrekord dőlt meg, amikor a hőmérséklet közel 4 fokkal magasabbra emelkedett az előző rekordhoz képest, elérve a 31,4 Celsius-fokot.

Ez a jelenség csak további megerősítése annak, hogy az időjárás rendkívül változékony és előrejelzhetetlen tud lenni, és mindig érdemes figyelemmel kísérni az aktuális meteorológiai híreket és előrejelzéseket.

Az Írott-kőn lehullott hó pedig egy újabb bizonyítéka ennek a változatosságnak és meglepetésekkel teli természetnek.

Hirdetés