Kezdőlap AKTUÁLIS Hatósági áras tűzifa – Most érkezett a rossz hír, aminek sokan nem...

Hatósági áras tűzifa – Most érkezett a rossz hír, aminek sokan nem örülnek majd

A tavalyi tűzifaprogram során országosan több mint 1 millió 253 ezer köbméter tűzifát fizettek be az állampolgárok, ami több mint 170 ezer háztartást szolgált ki.

 

Az idei évben azonban nincs hatósági áras tűzifaprogram, viszont a szociális tűzifaprogram továbbra is folytatódik. A SEFAG Zrt. képviselője elmondta, hogy a korábbi évek tapasztalatai alapján sok somogyi lakos már előre gondoskodott a tűzifáról, akár a 2023/24-es fűtési idényre vagy azt követő évekre is előre vásárolva.

Emiatt volt jellemző a megszokottnál nagyobb mennyiségű tűzifa beszerzése. Az emberek nagy része keménylombos fafajokat preferált.A SEFAG Zrt. hangsúlyozta, hogy idén is képesek lesznek kiszolgálni a lakossági igényeket. A cég júliusától új, nagy teljesítményű hasító és daraboló gépet üzemeltet, hogy a vásárlókat hatékonyabban tudják ellátni.

Emellett arra ösztönzik az embereket, hogy szerezzék be időben a tüzelőfát, és hívják fel a figyelmet arra, hogy a tűzifa hatékony és egészséges használatához érdemes időben aprítani és száradni hagyni.Ebben a feladatban segítséget nyújtanak, és akár különböző méretű hasábokban házhoz is szállítják a megrendelt tűzifát. Tehát még nem késő elindítani a következő téli szezonra való felkészülést.

A SEFAG Zrt. Somogy megye legnagyobb erdőgazdálkodójaként számos kemény- és lágyfa fajtát kínál, hogy megfeleljenek a vevők igényeinek. A tűzifa árai a piaci trendek és helyzetfelmérések alapján alakulnak.

loading...