Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Halom számra vette a műfogsor tisztító tablettát. Zseniális mire használta!

Halom számra vette a műfogsor tisztító tablettát. Zseniális mire használta!

Hirdetés

A műfogsortisztító tabletták nagyon hasznosak, de nem csak a műfogsor tisztításához használhatjuk. Nézd meg, milyen rengeteg dologra használható ez a készítmény!

 

Hirdetés

Paradicsom foltok

A paradicsom és a paradicsomos ételek, főleg ha zsírosak foltot hagynak a műanyag edényekben. Azonban ha meleg vizet öntünk bele és 1-2 műfogsortisztító tablettát teszünk bele, a makacs foltok és lerakódások eltűnnek. A tablettás vizet hagyjuk a műanyag edényben egy órán keresztül, majd mossuk ki és már használható is.

Konyharuha makacs foltjai

A műfogsortisztító tabletták egyik alapanyaga a szódabikarbóna, így a konyharuhákból könnyedén kiszedhetjük a makacs foltokat. A konyharuhákat áztassuk be meleg vízbe és adjunk hozzá 1 tablettát, hagyjuk ázni egy órán keresztül, ha nagyon foltosak, két órát is ázhat, majd mossuk ki és újra csodásan tiszták lesznek.Fém edények tisztítása

Öntsünk meleg vizet az edénybe és tegyünk bele egy tablettát, hagyjuk állni egy órán keresztül, majd könnyedén kimoshatjuk a lerakódott szennyeződéseket.

Kávéfőző tisztítása

A kávéfőző víztartályába tegyünk 2 fogsortisztító tablettát és főzzük ki, mintha kávét főznénk. Majd töltsük fel tiszta vízzel és főzzük ki ezt is. Már használhatjuk is a kávéfőzőt.

WC tisztító

Csak annyit kell tennünk, hogy két tablettát dobunk a vécébe, majd egy órán keresztül hagyjuk állni és a vécékefével alaposan átsúroljuk. Tisztább lesz mint valaha!Sárga körmök ellen

Egy kevés meleg vízbe oldjunk fel egy tablettát és áztassuk benne a kezeinket 30 percen át. A sárga körmök újra szépek lesznek.

Zuhanyrózsa

Egy zacskóba öntsünk meleg vizet és tegyünk bele egy műfogsortisztító tablettát, tegyük bele a zuhanyrózsát és kössük rá a zacskót. Legalább egy órán át hagyjuk rajta, majd vegyük le a zacskót és tiszta vízzel mossuk át a zuhanyrózsát, a vízkőnek nyoma sem lesz.

Bűzös sportcipők

Ha a sportcipőnek kellemetlen szaga van, áztassuk langyos vízbe, tegyünk bele 3 tablettát és hagyjuk állni legalább félórán keresztül, majd szárítsuk meg.

Keskeny üvegek

Nehéz kitisztítani az olyan üvegeket, amelyekbe nem fér bele a kezünk. Öntsünk bele meleg vizet, dobjunk bele egy tablettát és hagyjuk állni legalább egy órán keresztül. Rázzuk fel, majd öblítsük ki tiszta vízzel.

Ékszerek

A fénytelen, foltos ékszereket tegyük egy kis langyos vízbe, adjunk hozzá egy tablettát és hagyjuk állni félórán át.A videó bemutatja, mi minden tisztítható még műfogsortisztító tablettákkal.

Forrás:ketkes.com

Hirdetés