Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ha tudtam volna, hogy ennyi mindenre jó a faszén, már rég ezt...

Ha tudtam volna, hogy ennyi mindenre jó a faszén, már rég ezt alkalmaztam volna!

A faszenet leginkább csak azok ismerik, akik rendszeresen szoktak grillezni. Azonban ezen túl számos dologra használhatjuk még. Ismerjük meg, hogy mennyire hasznos tud lenni egy kis faszén.

 

1.Szerszámok rozsdásodása ellen

 

Tegyünk a szerszámos ládába egy-két darab faszenet, ezt majd felszívja a párát, nedvességet, és megakadályozza, hogy a fémek oxidálódását, a szerszámok rozsdásodását.

2.Növényvédő szerek ellen

 

Ha túl sok növényvédő szer van a talajban, szabaduljunk meg tőle. 1 liter vízhez adjunk hozzá 450 gramm szenet, és ezzel az oldattal spricceljük be a talajt. Ez a módszer főleg akkor hasznos, ha örökölt földön gazdálkodunk, amelyre előző évben sok növényvédőt használtak.

3.Az orchideákra

 

Keverjünk egy kevés szenet az orchidea földjéhez, amikor átültetjük a növényt. Az orchidea számára hasznos tápanyagokat tartalmaz a növény.

4.Kősó vagy homok

 

Helyezzünk pár széndarabot a kősó vagy homok megkezdett tasakjába, és akkor megakadályozhatjuk, hogy a összecsomósodjon a nedvességtől.

5.Vágott virágokhoz
 

Hosszabb életű lesz a frissen vágott virág, ha egy darab szenet teszünk a vázába.

6.Penész ellen

 

Tegyünk egy kis tálkába faszenet, és helyezzük a könyvespolcra, az ágyneműtartóba, vagy a fürdőszobába. A szén magába szívja a nedvességet, és megakadályozza a penészedést.

7.Talajtakaró

 

Virágágyásban például kiváló talajtakaró lehet a faszén. Megakadályozza a gyomok növekedését, és hosszabb ideig megtartja a talaj nedvességét.

8.Szagtalanító

 

Egy tálkába tegyünk egy kevés szenet, és helyezzük a hűtőpolcra. Magába szívja a szagokat, és a penészedést is megakadályozza.

9. Kréta
A gyerekek rajzolhatnak vele a ház elé az aszfaltra. Majd az eső könnyebben lemossa, mint a hagyományos krétát, és ráadásul környezetbarát is.

10. Vízszűrő

 

Praktikus és egyszerű vízszűrő készíthető faszén segítségével. Az alábbi videóból minden kiderül. Nem lesz persze 100%-osan tiszta a víz, de számos szennyeződést kiszűrhetünk ezzel a praktikus módszerrel.

11.Komposztba

 

Tegyünk a komposztba néhány faszén darabot is, így megőrizhetjük az egészségesebb komposztálódást, nem bomlik fel az erjedési egyensúly, és hasznos tápanyagokat juttathatunk a komposztba.

loading...