Kezdőlap EGÉSZSÉG Ha te is szoktál lábujjas papucsot viselni, erről a 3 dologról tudnod...

Ha te is szoktál lábujjas papucsot viselni, erről a 3 dologról tudnod kell!

Nyáron leginkább a bőrünket is levetnénk magunkról. A nagy hőségben igyekszünk minél kevesebb ruhadarabot hordani. Ahol csak tudunk, járjunk mezítláb, hiszen nagyon egészséges, és legalább a cipőbe sem fő bele a lábunk.

Ha eddig a flip-flop papucs volt a kedvencünk, a továbbiakban jobb, ha mellőzzük, hiszen nagyon egészségtelen.

1. Hát- és derékfájdalmat okozhat

Ha naponta több, mint egy órát hordjuk, megfájdulhat tőle a hátunk, és a derekunk. A lapos, puha talp ugyanis nem tartja megfelelően a lábunk, és a sarkunk is erősebben ütődik neki a kemény talajnak. Ha ebben járunk nap, mint nap, akár gerinc elváltozásokat is okozhat.

2. Nem nyújt biztonságot a lábnak

Mivel nagyon vékony a talpa, könnyen átszúrhatják az élesebb kő-, vagy üvegdarabok. Arról nem is beszélve, hogy, ha belelépünk egy szegbe, olyan, mintha mezítláb léptünk volna bele.

3. Fennáll a fertőzés veszélye

Ha a lábujjak közti gumis rész felsérti a bőrt, könnyen fertőzés alakulhat ki. Az éles gumis rész pedig észre sem vesszük, de gyakran belevág a megduzzadt, izzadt lábba.

Soha ne hordjuk a flip-flop papucsot a városban, vagy kirándulásra. A strandra, vagy tengerpartra ideális, de, amint kijöttünk a vízből, szabaduljunk meg tőle. Praktikus, hiszen könnyű, szellős, és kevés helyet foglal, de nem arra tervezték, hogy az utcán járjunk benne egész nap.

+1 Bütykök

A testtartásból adódóan azonban nem a hátfájás a legnagyobb probléma, hiszen ennek a szépségünkre ártalmas következményei lehetnek. A flip-flop viselésének köszönhetően megváltozik a testtartás, melynek során nagyobb terhelés kerül az ízületekre. Ezeknek az ízületeknek nagyobb erőfeszítésbe kerül a kiegyensúlyozatlanság kompenzálása, ettől bütykök alakulhatnak ki a lábunkon. Ezek után többször is meggondoljuk, strandon kívül felvesszük-e még valahova.

loading...