Kezdőlap AKTUÁLIS Ha te is kaptál ilyen üzenetet az OTP banktól, azonnal cselekedj

Ha te is kaptál ilyen üzenetet az OTP banktól, azonnal cselekedj

Hirdetés

A mai naptól jelentős változások léptek életbe az OTP Banknál, amint azt az OTPdirekt Internetbank oldalán közzétett figyelmeztetésből megtudhattuk. A bank fokozatosan tervezi kivezetni a “régi” netbankot a lakossági ügyfelek körében, és az első lépésként bevezetett korlátozások már 2024. január 24-től érvényesek.

 

Hirdetés

E szerint a régi internetbank felületén a lakossági ügyfelek naponta maximum 1 millió forint értékben indíthatnak átutalásokat. Fontos megjegyezni, hogy a korlátozás nem vonatkozik a saját számlák közötti utalásokra.

Az ügyfeleket a bank január 4-én már értesítette a változásról az OTPdirekt postaláda üzeneteiben, majd ezt január 23-án megismételték. A bank hangsúlyozta, hogy az új internet- és mobilbankot 2020 tavaszán vezették be, és mára már mintegy 2 millió ügyfél használja azt.Az új szolgáltatások bevezetésével párhuzamosan elkezdték kivezetni a korábbi digitális szolgáltatásokat a lakossági ügyfelek körében. Először 2022 márciusában szüntették meg a SmartBank nevű mobilbanki szolgáltatást, most pedig elindult a régi OTPdirekt Internetbank kivezetése is.

A bank kérésének megfelelően, az 1 millió forintnál nagyobb összegű átutalásokhoz az ügyfeleknek az új OTP Internet- és Mobilbankot kell használniuk. Ehhez először regisztrálniuk kell, de ezután gond nélkül használhatják az új platformot.

Az OTP kiemelte, hogy azok az ügyfelek, akik nem kívánnak az új szolgáltatásokra regisztrálni, ideiglenesen módosíthatják napi átutalási limitjüket az aktuális OTPdirekt Üzletszabályzat és Hirdetmény szerint.Az OTP nemrégiben egy másik változásra is felhívta ügyfelei figyelmét. Eszerint 2024. február 1-től a nem saját számlára történő pénztári készpénzbefizetésekre készpénzbefizetési díjat vezetnek be, tehát az érintetteknek figyelemmel kell kísérniük a közelgő változásokat és felkészülniük az esetleges új költségekre.

Hirdetés
loading...