Kezdőlap AKTUÁLIS Ha te is kaptál ilyen számlát, NE FIZESD BE! Íme a részletek!

Ha te is kaptál ilyen számlát, NE FIZESD BE! Íme a részletek!

Hirdetés

Az elmúlt napokban számos Telekom-ügyfél kaphatott gyanús e-maileket, amelyek számlabefizetésre vagy webmail-belépésre ösztönöznek.

 

Hirdetés

A Magyar Telekom hivatalos honlapján figyelmeztetést adott ki, melyben arra hívják fel a figyelmet, hogy a csalók egyre kifinomultabb módszerekkel próbálják megszerezni az ügyfelek személyes és bankkártya adatait.

A Telekom azt javasolja, hogy a webmail hivatalos honlapját mentsd el könyvjelzőnek, és onnan nyisd meg, ne az e-mailekben található linkekről. Ha valamelyik e-mailben található linkre kattintva megadtad a Telekom fiók adataidat, változtasd meg a jelszavad.

Ha fizetést is a levélben szereplő linken keresztül tetted, és megadtad a bankkártya adataidat, azonnal vedd fel a kapcsolatot a számlavezető bankoddal.A csalók kreativitása határtalan, és egyre többféle módszerrel élnek vissza a Magyar Telekom nevével. Ezek a módszerek közé tartoznak a hamis számlabefizetésre vonatkozó e-mailek, webmail-belépésre ösztönző üzenetek, és más adathalász technikák.

A Telekom honlapján részletes leírást találsz a leggyakoribb csalási típusokról, amelyek segíthetnek a visszaélések időben történő felismerésében és megelőzésében.

Ha csalás áldozata lettél, fontos, hogy tegyél rendőrségi feljelentést. Ezt személyesen vagy e-mailben is megteheted. További információért látogass el a www.police.hu weboldalra vagy keress rá a lakóhelyed szerinti rendőrkapitányság elérhetőségeire.

A csalásokat vagy csalási kísérleteket a Telekomnak a 1414 telefonszámon vagy a www.telekom.hu/irjonnekunk weboldalon is jelezheted. Ha bejelentést teszel, igyekezz minél részletesebben átadni minden releváns információt, hogy ezzel is segíthesd a vizsgálatot.

Cég esetében csak a jelenlegi aláírásra jogosult tehet bejelentést. Ehhez szükséged lesz az aláírási címpéldányra és a cégbejegyzési végzésre is. A dokumentumok beérkezése után a Telekom megteszi a szükséges intézkedéseket és elindítja a hivatalos eljárást.A Magyar Telekom mindenben együttműködik a rendőrséggel a konkrét ügyekben, és saját hatáskörében az érintett hatóságokkal is dolgozik a visszaélések visszaszorítása érdekében. A Telekom folyamatosan vizsgálja a beérkező visszaélésekkel kapcsolatos bejelentéseket, bár az előfizetőknek okozott kárért nem tud felelősséget vállalni.

Legyünk tehát óvatosak, és mindig körültekintően kezeljük a gyanús e-maileket, hogy elkerüljük a csalások áldozatává válást!

Hirdetés