Kezdőlap AKTUÁLIS Ha te is kapsz ilyen csomagot, ne vedd át

Ha te is kapsz ilyen csomagot, ne vedd át

Hirdetés

Az internetes vásárlások során egyre elterjedtebbé válik egy újfajta átverés, amely során meg sem rendelt csomagokat küldenek ki az áldozatok címére.

 

Hirdetés

Sokan akaratlanul is fizetnek az átverőknek, és csak a csomag felbontása után derül ki, hogy vagy semmit, vagy csak filléres, használhatatlan terméket kaptak.

A jelenségről a 24.hu cikkében számol be, rámutatva arra, hogy ez egy teljesen újfajta módszer az internetes csalások terén.A csomagok átvétele után a becsapottaknak csak akkor válik nyilvánvalóvá, hogy átverés áldozataivá váltak, amikor a dobozt kibontva semmilyen értékes tartalmat nem találnak benne, vagy csak olyan vacakot, aminek az értéke elenyésző.

Egy a 24.hu-nak nyilatkozó futár arról számolt be, hogy sok esetben már a csomag külsejéből is lehet sejteni, hogy valószínűleg átverés áldozataivá váltak azok, akiknek ezek a csomagok érkeznek.

A csomagok gyakran rendkívül magas áron forognak, 7500, 15 000, 22 000 vagy akár 30 000 forintért is, de a beléjük rejtett tartalom semmiképpen sem éri meg az árát.

A FAN-jelzéssel ellátott csomagok már körülbelül egy-két éve megjelentek a forgalomban, és azóta egyre több áldozatot szednek.

A helyzetet bonyolítja az, hogy sok esetben az átverés áldozatai valóban vártak valamilyen csomagra, így fizetik ki az árat a csomagért, mert abban bíznak, hogy az a régen várt küldemény lehet.Ez pedig még inkább növeli az átverések sikerességét és az áldozatok számát.

Az új átverési módszerrel kapcsolatban a legfontosabb tanács az óvatosság és a gyanakvás.

Ha valaki olyan csomagot kap, amit nem rendelt, vagy gyanús, hogy átverésről lehet szó, érdemes körültekintően eljárni, és megfontolni, hogy milyen lépéseket tegyen a helyzet tisztázása érdekében.

Hirdetés