Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ha megtudod, miért takarta le a tűzhelyet egy nedves ruhával, te is...

Ha megtudod, miért takarta le a tűzhelyet egy nedves ruhával, te is ki fogod próbálni!

A tűzhely megtisztítása egy igen nagy kihívás, hiszen a mindennapos használat során nagyon össze tud koszolódni. Ha nem gondoskodunk róla idejében, akkor igen nehéz dolgunk lesz, ha már ráég a zsír.

Most olyan egyszerű trükköket mutatunk, melyek segítségével könnyen megtisztíthatjuk a tűzhelyünket.

1.Ecet

Spricceljük be ecettel a tűzhely felületét, majd 20 perc múlva töröljük le egy nedves szivaccsal. Ha nagyon piszkos, akkor az ecet előtt szórjuk be egy kevés szódabikarbónával a makacsabb foltokat.

2.Törölköző

Szórjuk meg a tűzhelyet szódabikarbónával. Mártsunk egy törölközőt szappanos melegvízbe, csavarjuk ki, majd terítsük a kályhára. Hagyjuk 15 percig állni, majd vegyük le a törölközőt, és töröljük le egy nedves szivaccsal.

3.Növényi olaj

Lehet, hogy furának tűnik az ötlet, de a növényi olaj nagyon jól megtisztítja a szennyeződést a sütőről. Öntsünk egy kevés napraforgó-vagy olívaolajat a sütőre, majd töröljük le egy papírtörlővel. A maradék zsíros szennyeződést könnyen letörölhetjük egy durvább szivaccsal, és mosogatószerrel.

4.Szódabikarbóna, és hidrogén-peroxid

Keverjünk el ¼ csésze szódabikarbónát és ¼ csésze hidrogén-peroxidot. A keletkezett pasztával kenjük be a tűzhelyet, és 15 perc múlva töröljük le egy nedves szivaccsal, majd egy száraz papírtörlővel.

5.Citrom és só

Csavarjuk rá a tűzhelyre egy citrom levét, majd szórjuk be alaposan sóval. Hagyjuk állni 5-10 percet, és ezután töröljük le egy nedves szivaccsal.

loading...