Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ha kipróbálod ezt a wc-s trükköt, nem hiszel majd a szemednek

Ha kipróbálod ezt a wc-s trükköt, nem hiszel majd a szemednek

A világ legolcsóbb trükkjét mutatjuk most meg, ezzel biztosan harcba szállhatsz a megsárgult WC-csészével. Ne izgulj, nem kell eldobni, még ha úgy is gondoltad eddig, hogy reménytelen eset.

 

Gyakran a vízkő okozza a legmakacsabb lerakódást, számos csodaszer létezik, de hosszútávú megoldást egyik sem jelent a problémára. Szinte véletlenül találtunk rá az egyik leghatékonyabb módszerre.

A citromsav lesz a besárgult wc-vel szemben a fegyverünk, amely nagyon olcsón, a lehető leghatékonyabban távolítja el a vízkő és baktérium lerakódásokat.  Egy picit dörgöljük át a WC-kefével a felületet, majd szórjunk rá még egy kevés citromsavat. Ezután csukjuk le a fedőt, és hagyjuk állni egy órán keresztül. Amikor felnyitjuk a WC-fedőt, és leöblítjük vízzel, minden bizonnyal nem fogunk ráismerni a koszosnak hitt példányra.Egy másik ugyanilyen hatékony módja a wc hófehérré varázsolásának az, géz lapokat vagy egy rongyot ecetbe áztatunk és felnyomkodjuk a wc belsejéhez. 1 órán át így hagyjuk, lezárjuk a wc tetejét, majd egy óra elteltével kiszedjük az ecetes ruhát és lehúzzuk. Nem fogunk hinni a szemünknek mennyi lerakódás távozik majd a perem alól.Ugyanígy járjunk el a szódabikarbóna és citromlé kombinációjával is! Fél bögre szódabikarbónát fél bögre citromlével keverjünk össze, majd keféljük át vele a wc belsejét. 20-30 percig hagyjuk állni, majd öblítsük le.

Mindhárom megoldás nagyon egyszerű, olcsó és nem tartalmaz semmilyen káros anyagot, amely érintkezhetne bőrrel.

Szerző: tudasfaja.com

loading...