Kezdőlap EZOTÉRIA EZO-VILÁG Ha hiszel a Karmában, erre a 12 törvényre figyelj és boldog lesz...

Ha hiszel a Karmában, erre a 12 törvényre figyelj és boldog lesz az életed!

MEGOSZTÁS
c86d8fd4-8fbe-40b1-bd66-e84544460604

A karma egy szankszrit szó, amelynek jelentése ‘cselekedet’, azonban mélyebben vizsgálva az ok és okozat közötti összefüggést tárja elénk. Sokak abban a téves elképzelésben élnek, hogy a karma egyfajta magasabb szintű büntetés, pedig valójában azt próbálja kifejezni, hogy a gondolataink, szavaink és tetteink nem maradnak nyomtalanul.

Minden egyes fizikai, szellemi és lelki cselekedet energiát képvisel, hatást gyakorol valamire és ennek visszahatását mindenképpen megtapasztaljuk. Nem létezik olyan, hogy véletlen, minden mindennel összefügg.

A karma 12 törvényének ismeretében mi is kezünkbe vehetjük életünk alakulását és tudatosan formálhatjuk azt.

1# Ki mint vet, úgy arat

Minden cselekedetünk, legyen az jó vagy rossz, visszahat ránk. Annak érdekében, hogy boldog életet élhessünk, többet kell gyakorolnunk a hála, a szeretet, az alázat és a kedvesség gesztusait.

2# A teremtés törvénye

Magunk teremtjük a boldogságunkat, ahogyan a szerencsétlenségünket is. Meg kell tanulnunk, hogy teremtsünk önmagunkban és a környezetünkben is harmóniát, hogy boldogságunkat fenntarthassuk.

3# Az elfogadás törvénye

Az elfogadás egyfajta alázatot jelent. Amit az életünkben elutasítunk, az velünk marad, nem hagy el minket. Bármilyen negatív helyzet vagy személy tűnik fel az életünkben, fogadjuk el, de ne tulajdonítsunk neki nagyobb jelentőséget és ne fordítsunk rá energiát.

4# A fejlődés törvénye

Ez kifejezi, hogy mindenki fejlődési folyamaton megy keresztül az élete különböző fázisaiban. Mi magunk választjuk az utunkat. Ahelyett, hogy a környezetünket próbálnánk megváltoztatni, igyekezzünk mi magunk spirituális fejlődésen keresztülmenni, ami által csodás változásokat tapasztalhatunk majd meg magunk körül.

5# A felelősség törvénye

Felelősek vagyunk azért, ami velünk és körülöttünk történik, ahogyan egy napunk telik. Próbáljuk meg a saját szerepünket felismerni minden egyes szituációban, ahelyett, hogy mást hibáztatnánk érte.

6# Az összefüggések törvénye

Fontos, hogy tisztában legyünk vele, a múlt, jelen, s jövő egymásba olvadó egységet képeznek, egyikből következik a másik. Ha történik valami az életünkben, az ennek az összefüggő folyamatnak a része.

7# A koncentráció törvénye

Ha a pozitív dolgokra, a szellemi és lelki értékekre fókuszálunk, akkor felülírjuk az olyan alacsonyabb szintű tudatállapotokat, mint a mohóság, az irigység vagy a düh.

8# Az odaadás törvénye

Amit ma adsz, holnap visszaszáll rád. A nagylelkűség az egyik legnemesebb cselekedet.

9# Az itt és most törvénye

A jelenben élni egyenlő a boldogsággal. Nem élhetsz kiegyensúlyozottan, ha a múlton rágódsz, vagy a jövőbe vágyódsz. Azért aggódni, ami már megtörtént, és ami még el sem következett, teljesen értelmetlen, mivel egyik sem létezik. Annak a pillanatnak szenteld minden figyelmedet, amit a mostban élsz meg, mert csak az létezik.

10# A változás törvénye

Szerencsétlen események mindig is történtek és történni fognak az életünkben mindaddig, amíg meg nem tanuljuk az általuk képviselt leckét és tovább nem lépünk.

11# A jutalom törvénye

Minden cselekedet, amit jóindulattal követünk el, előbb vagy utóbb jutalomra lel majd. Ezt azonban nem szabad elvárni és sürgetni, különben lehet, hogy soha nem tapasztaljuk meg.

12# A hozzájárulás törvénye

Minden energia és szándék, amit belefektetsz egy dologba, értékkel, erővel ruházza fel azt. Mi magunk járulunk hozzá a boldogságunkhoz vagy szerencsétlenségünkhöz. A szeretethez való hozzájárulás jutalma a legértékesebb, ugyanis, aki szeretetet ad, azt ugyanazt kapja vissza cserébe.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...