Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ha hamarabb tudom, hogy ennyi mindenre jó a mosogatódörzsi, már rég így...

Ha hamarabb tudom, hogy ennyi mindenre jó a mosogatódörzsi, már rég így csináltam volna!

Hirdetés

Biztosan mindenkinek van otthon mosogató dörzsije, hiszen az odaégett edények, és nagyon piszkos felületek egyik legbiztosabb tisztító eszköze. Az alábbiakban még egy pár hasznos ötletet mutatunk, hogy mire használható még.

1.Imád a háziállatod fürdeni a kádban? Ha nem akarod, hogy a szőre eldugaszolja a lefolyót, mielőtt leengednéd a vizet, tegyél egy fémmosogatót a dugó helyébe. Ez majd felfogja a szőrszálakat, és nem kerülnek a lefolyóba.

Hirdetés

2.Az egérlyukakat vagy csótányjáratokat könnyen eltömítheted egy drótmosogató segítéségével. Tegyél egy darab mosogatót a lyukba, majd egy kevés gipsszel, vagy szilikonnal tömítsd el a lyukat. Ezen az egér nem fogja átrágni magát.

3.Nekifogtál a házfelújításnak, és elfelejtettél csiszolópapírt vásárolni? Ne aggódj, biztosan akad otthon egy drótmosogató, és ezzel majd könnyen és hatékonyan le tudod csiszolni a fa felületeket festés előtt.

4.Ha egy ollóval néhányszor belevágsz egy drótmosogatóba, akkor könnyen meg tudod élezni a kicsorbult ollót.

5.Fekete nyomot hagyott a cipő a padlón? Dörzsöld át egy drótmosogatóval, így könnyen újra tisztává tudod varázsolni.

6.A teniszcipők talpát könnyen fehérré tudod varázsolni egy drótmosogató segítségével.

7.Ha régi rozsdás felületet akarsz újrafesteni, egy drótmosogató segítségével könnyen ledörzsölheted róla a rozsdaréteget, és kezdődhet is a festés.

8. A ragasztópisztoly hegyét egy drótmosogató segítségével tudod a leghatékonyabban megtisztítani.

9. Ha patinás hangulatú fa bútorokat akarsz varázsolni, próbáld ki ezt a trükköt. Vágj egy drótmosogatót kisebb darabokra, tedd egy befőttesüvegbe, önts fel annyi ecettel, ami ellepi, majd tedd rá az üveg tetejét. Egy mosogatóhoz kb. 2-3 csésze ecet fog kelleni.

Második napra a mosogató feloldódik az ecetben, és egy szépia színű levet kapsz. Ezzel kezeld le a fa felületeket, nagyon patinás hangulatuk lesz tőle.

10.Könnyen megtisztíthatod a dísztárcsát, egy drótmosogató, és egy kevés autósampon segítségével. A rozsda is tökéletesen lejön majd.

tudasfaja.com

Hirdetés