Kezdőlap EGÉSZSÉG Ha ezeket a tüneteket észleled magadon, te is megfertőződtél!

Ha ezeket a tüneteket észleled magadon, te is megfertőződtél!

Mindannyian tudjuk, hogy az egészségünk a legnagyobb kincsünk, ezért jó, ha mindent megteszünk annak érdekében, hogy megőrizzük. Az alattomos penész igencsak káros lehet, ezért legyünk óvatosak, és szabaduljunk meg tőle minél hamarabb.

 

Egy olyan világban élünk, ahol folyamatosan ki vagyunk téve a környezeti és légszennyeződéseknek. Az egyik legfontosabb dolog, amire figyelnünk kell a lakóépületeink higiéniai állapota. A nedvesedésre hajlamos falak, gyakran rejtenek penészgombát magukban. Egy nedves környezetben a penészgombák tökéletes érzik magukat, szaporodnak, és a levegőbe jutó mikotoxinokat belélegezzük. A szervezetbe jutó penész mennyisége mérhető a vizeletből, nyálból és székletből is.

Az Aspergillus, Penicillium és a Cladosporium a három leggyakoribb penészfajta környezetünkben. A mérgező penész vagy fekete penész a legközismertebb, vizesedő, nedvesedő felületek válik láthatóvá. Fontos figyelembe vennünk azt a tényt, hogy a penész nem csak esztétikai probléma, hiszen belélegezve, számos betegség okozója lehet. Kezdetben csak allergiás tüneteket okoz, de végső stádiumban nagyon legyengítheti az immunrendszert, akár komoly asztmás rohamokat is okozhat.
A penész nagyon veszélyes, ezét kezelni kell a problémát már az első pillanatokban.

Ha az alábbi tüneteket észleljük, gyanakodhatunk, hogy a penész az okozója.

  • fizikai fáradtság, gyengeség
  • szédülés
  • eszméletvesztés
  • koncentrációs zavar
  • fényérzékenység
  • bizsergés, zsibbadás
  • nehéz légzés, orrmelléküreg problémák
  • ízületi fájdalom, merevség

Mit kell tennünk?1. A legfontosabb, hogy megszabaduljunk teljes mértékben a penésztől. Érdemes hívni egy szakembert, aki csírájában fojtja el a problémát.
2. A szervezetet is meg kell szabadítani a felhalmozódott méreganyagoktól. Végezzünk faszén kúrát, így a székleten keresztül távoznak a toxinok.
3. Erősítsük a legyengült immunrendszert probiotikummal, magnéziummal, vitaminokkal.
4. Szereljünk fel egy jó minőségű levegőszűrőt, mely megszűri a belélegezendő levegőt.

Szerző: tudasfaja.com

loading...