Kezdőlap AKTUÁLIS Ha átalánydíjat fizetsz, készülj fel, áprilistól így kell fizetned

Ha átalánydíjat fizetsz, készülj fel, áprilistól így kell fizetned

Hirdetés

Az áprilistól életbe lépő módosítás segítséget nyújt az átalánydíjat fizető fogyasztóknak a kedvezményes földgázmennyiség kiosztásának terén – jelentette be a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos szerdán Budapesten.

 

Hirdetés

Németh Szilárd kormánybiztos emlékeztetett arra, hogy az egyenletes részarányos számlát fizető ügyfelek számlázásáról szóló kormányrendelet szerdán jelenik meg a Magyar Közlönyben, és csütörtökön már hatályba is lép.

Az együttműködés révén az MVM javaslatára megoldást találtak a problémára, így áprilistól módosítják a kedvezmények kiosztását az egyenletes részszámlás fogyasztóknál. Az intézkedés bevezetése automatikus és mintegy kétharmadát érinti az MVM ügyfeleinek – tette hozzá.A rezsiévre járó, rezsivédett áron fizetett gázmennyiséget az év minden napjára egyenlő arányban osztják el a rezsiszámlákon, ezáltal kiszámíthatóbbá válnak a részszámlák, és a háztartások kiadásai tervezhetőbbé válnak.

Az intézkedés révén már a tavaszi elszámoló számlák esetében is így osztják ki a kedvezményes gázmennyiséget, így csaknem 100 ezer háztartás kerülheti el a jövőben a kiugróan magas részszámlákat – hangsúlyozta a kormánybiztos.

Hirdetés