Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ha a szabadba mész ezzel kend be magad! Filléres, de megbízható házi...

Ha a szabadba mész ezzel kend be magad! Filléres, de megbízható házi szer, ami távolt tartja a kullancsokat és a szúnyogokat!

Hirdetés

Sokakat tart vissza a szabadba való kellemes időtöltéstől a kullancsoktól való félelem. Pedig van rá jó módszer, hogy elriasszuk a…

Sokakat tart vissza a szabadba való kellemes időtöltéstől a kullancsoktól való félelem. Pedig van rá jó módszer, hogy elriasszuk a vérszívókat!

Hirdetés

Meg lehet venni a drága kullancsriasztó szereket, de azok olyan vegyi anyagokat tartalmazhatnak, amire a szervezet nem jól reagál. Ehelyett ajánljuk a jól bevált vietnámi – más néven kínai balzsamot. Ez a pici kerek tégelyben árult mentolos balzsam a legjobb rovarriasztó. Ráadásul az egészségünkre is pozitívan hat. Sokféle változatban kapható!

Kend be vele a bokakörnyéket, a csuklóidatdat és a nyak környékét. Kicsit erős az illata, bár van, aki kifejezetten szereti. A szovjet hadseregben minden katona felszerelésében ott lapult, mert univerzális védelmet nyújtott a vérszívó rovarok ellen.

Mire jó még a balzsam? Fejfájásra, megfázásra, orrdugulásra, ízületi fájdalmakra.

TIPP: A balzsamot nem csak magunkra kenhetjük, hanem sátras kirándulásnál a sátor bejárata környékére. Olyan védővonalat képez, amin normális szúnyog nem megy át!

Forrás:egyazegyben.com

Hirdetés