Kezdőlap AKTUÁLIS GYÁSZ – Váratlanul elhunyt Magyarország egyik leggazdagabb embere

GYÁSZ – Váratlanul elhunyt Magyarország egyik leggazdagabb embere

Az agráriumban tevékenykedő vállalkozó és testvérei az 55. leggazdagabbnak számítottak a 100 leggazdagabb magyart nyilvántartó legfrissebb lista szerint. Cégcsoportjuk Somogy megye legnagyobb állattartója.

 

A Claessens Group története 1995-ben kezdődött a Dél-Somogyi Állami Gazdaság utódcégének megvásárlásával. A Claessens családban korábban is hagyománynak számított a gazdálkodás, amely tevékenységet hazánkban is folytatva, létrehozták Somogy megye legnagyobb állattartó vállalatát.A közel 350 főt foglalkoztató cégcsoport mára Nagyatád és környéke egyik legjelentősebb munkaadója – írják a Claessens Group hivatalos oldalán.Claessens Peter idén június 24-én, azaz kevesebb mint három hete, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést vehetett át a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, amellyel az agrárgazdaság területén végzett, különösen az innovatív technológiák hazai alkalmazása terén nagy jelentőségű, több évtizedes munkáját ismerték el.

Önkezével vetett véget életének a saját otthonában – értesült az mfor.hu. Halálhírét több hozzá közelálló személy is megerősítette a lapnak. A döntéshez családi és üzleti nehézségek is egyaránt vezethettek, mint írják, a NAV is vizsgálatot folytatott ellene adócsalás gyanúja miatt, de vádat nem emeltek ellene.

Claessens Peter 47 éves volt.

loading...