Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Fújd ezt a filléres dolgot a jeges szélvédőre és nem hiszel majd...

Fújd ezt a filléres dolgot a jeges szélvédőre és nem hiszel majd a szemednek!

Hirdetés

Ha ismersz néhány praktikát, amelyben az eceté a főszerep, akkor hidd el, nagyon sok olyan van még, amiről nem is gondolnád, hogy csak ecet kell hozzá.

 

Hirdetés

 

Már az ókori görögök is tudták, a légutak megbetegedése és emésztési problémák esetén is kiváló elixír az ecet. Torokgyulladás kezelésére például egy teáskanál almaecet és egy teáskanál méz keverékét ajánlották, hurutoldó, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatása is ismert.

A takarításban úgyszintén egy univerzális tisztítószerként hat, szinte bárhol lehet alkalmazni kiváló fertőtlenítő, tisztító, vízkőoldó és higiénikus hatása miatt.

Kevesen ismerik az ecet télen való alkalmazását, amikor ugyanis a kocsi ablakát vastag jégtakaró borítja és ha megvárnánk, amíg teljesen leolvad, addigra elkésnénk onnan, ahová épp sietünk. Vigyél magaddal egy olcsó ecetet és pillanatok alatt oldd meg a problémád!Semmi mást nem kell tenned, mint egyenlő arányban össze kell keverni ecetet vízzel és átönteni egy szórófejes üvegbe, majd a megfagyott kocsi ablakára kell permetezni. Pillanatokon belül olvadásnak indul a jég a szélvédőről, te pedig már indulhatsz is.

Ez a módszer ráadásul abban az esetben is alkalmazható, ha szárad a kocsi ablaka. Ilyenkor ugyanúgy permetezzük be, majd a szélvédő törlővel töröljük át. Így megvédhetjük egy bizonyos időre az ablakot a jégtől.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés