Kezdőlap AKTUÁLIS Frissítették az időjárást – 8 megyében nem sokára leszakad az ég, 70km/h-s...

Frissítették az időjárást – 8 megyében nem sokára leszakad az ég, 70km/h-s szél, hatalmas jégeső jön

Hirdetés

A HungaroMet friss időjárási előrejelzése szerint a következő napokban elsősorban a délkeleti és keleti megyékben, valamint kisebb eséllyel a középső tájakon számíthatunk záporokra, amelyeket dörgés és villámlás is kísérhet.

 

Hirdetés

Az előrejelzés szerint a délkeleti és déli határ közelében intenzívebb zivatargócok is kialakulhatnak, melyeket jégeső, erős, viharos széllökések és intenzív csapadék kísérhet.

Zivatarok és kísérő jelenségeik

A HungaroMet honlapján olvasható előrejelzés szerint a záporokat gyakran kísérheti dörgés és villámlás, különösen a délkeleti és keleti megyékben.

A délkeleti és déli határ közelében intenzívebb zivatargócok is előfordulhatnak, amelyek jégesőt (általában 1-2 cm átmérőjű jegekkel), erős, viharos széllökéseket (50-70 km/h) és intenzív csapadékot (rövid idő alatt 15-25 mm) hozhatnak magukkal.

Mire számíthatunk?
Az előrejelzés szerint a következő időszakban a következő jelenségekre érdemes felkészülni:

  • Záporok és zivatarok: Elsősorban a délkeleti és keleti megyékben, kisebb eséllyel a középső tájakon.
  • Dörgés és villámlás: A záporokat gyakran kísérhetik ezek a jelenségek.
  • Jégeső: A délkeleti és déli határ közelében intenzívebb zivatargócok alakulhatnak ki, amelyek jégesőt is hozhatnak magukkal.
  • Erős, viharos széllökések: A zivatargócok környezetében erős, akár 50-70 km/h sebességű széllökések is előfordulhatnak.
  • Intenzív csapadék: Rövid idő alatt akár 15-25 mm eső is hullhat, ami intenzív záporok formájában érkezhet.

Az előrejelzés alapján érdemes felkészülni a váratlan időjárási eseményekre, különösen a délkeleti és keleti megyékben élőknek.

Az erős szél és az intenzív csapadék miatt érdemes biztosítani, hogy az ablakok és ajtók megfelelően zárva legyenek, és az esetleges jégeső okozta károk minimalizálása érdekében érdemes a járműveket fedett helyre parkolni.

Az ilyen időjárási körülmények esetén különös figyelmet kell fordítani a biztonságra, különösen a szabadtéri tevékenységek és utazások során.A HungaroMet előrejelzése segít abban, hogy felkészüljünk a váratlan időjárási eseményekre, és biztonságban átvészeljük az intenzív záporok és zivatarok időszakát.

Hirdetés