Kezdőlap AKTUÁLIS Fontos közleményt adott ki az MVM – Ma jár le a határidő,...

Fontos közleményt adott ki az MVM – Ma jár le a határidő, erről tudnia kell mindenkinek

Mint ahogy arról a Blikk is beszámolt, az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. a 2022. augusztus 1-jei árváltozáshoz kapcsolódóan minden érintett ügyfelének lehetőséget biztosít a mérőállás bediktálására, ezért ennek határidejét augusztus 15-ig meghosszabbította.

 

Tehát ma éjfélig mindenkinek érdemes rögzíteni, hogy – az új rendszerbe belépve – akár az áram, akár a gáz esetében az óra mit mutat.

Az mfor.hu cikke szerint ettől elvileg csak akkor érdemes eltérni, ha a számlánkon szereplő óraállással összevetve azt látjuk, hogy egy érzékelhető mennyiséget már előre olcsóbban kifizettük. Ám ezzel sem tudunk nagyon sokat nyerni, hiszen a túlfizetés kiderül az éves leolvasások során.money.hu pedig azt írja, az árak emelése utáni 10 napban több mint 80 ezer kalkulációt végeztek az ügyfelek a rezsikalkulátorukkal.

A legtöbb család tehát pórbálja számolgatni, mennyit fizet majd, habár elvileg a fogyasztók negyedét érinti a rezsiemelés.

A kalkulátor adatai alapján azonban az áramnál a kalkulálók mindössze 20,1 százaléka maradt az átlagfogyasztásként meghatározott havi 210 kWh, a gáznál pedig 30,4 százalékuk a 144 köbméteres gázfogyasztás alatt.A leggyakoribb érték az áramnál a havi 300 kWh, a gáznál pedig 200 köbméter volt: a tarifálók 37,1, illetve 31,4 százaléka választotta ezt az opciót.

Mint az ismert, aki túllépi az áramfogyasztásban az évi 2523 KWh-os, a gázfogyasztásban pedig az 1729 köbméteres limitet, annak augusztustól már piaci árat kell fizetni.

loading...