Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Folyton beázik a cipőd? Ezzel a 2 filléres dologgal soha többé nem...

Folyton beázik a cipőd? Ezzel a 2 filléres dologgal soha többé nem lesz ilyen gondod!

Eljött az esős, sáros idő, ha nem akarod, hogy csurom vizes legyen a lábad, az alábbi 2 trükköt mindenképp érdemes kipróbálnod!

Teljesen természetes módszerek, nagyon hatékonyak, és bármilyen típusú cipő esetében működnek!

Ricinusolaj

A legszebb cipők fordított bőrből készülnek, azonban esős, nyirkos időben bizony elfelejtheted őket, hiszen az első pillanatban beáznak. Ha esős időben is szeretnéd viselni a kedvenc cipőd, próbáld ki ezt a trükköt.

Az első és legfontosabb dolog az, hogy alaposan tisztítsd meg a cipőt, ne legyen rajta semmilyen szennyeződés, vagy por. Ha vízállóvá szeretnéd varázsolni a fordított bőr cipődet, akkor nyugodtan befújhatod egy impregnáló spray-el, de, ha a természetesebb módszerek híve vagy, akkor a ricinus olajat ajánljuk inkább.

Kend be a megtisztított cipőt, főleg a varrásoknál egy kevés ricinusolajjal, de akár libazsírt, vagy körömvirág krémet is használhatsz.

Méhviasz

A teniszcipők esetében nagyon hatékony lehet a méhviaszos kezelés. Így még az esősebb napokon is nyugodtan fel tudod majd venni a kedvenc cipődet.

Tedd be a csap alá a cipőt, és addig engedd rá a forró vizet, míg átnedvesedik. Keverj el 1 evőkanál szódabikarbónát, 1 evőkanál por állagú mosószerrel, és egy kevés vízzel.

Márts egy régi fogkefét ebbe a pasztába, majd dörzsöld át vele alaposan a cipőt. Ezután töröld át egy tiszta ronggyal, majd öblítsd le hideg vízzel.

Hagy egy éjszakán át száradni, majd, amikor már teljesen kiszáradt, akkor kend be egy kevés méhviasszal. A fordított bőr, és a rendes bőr cipők esetén is használhatod a méhviaszt, nem engedi át a nedvességet.

tudasfaja.com

loading...