Kezdőlap AKTUÁLIS Figyelmeztetést adott ki az OTP Bank – Felfüggeszti az ügyfelek számláit?

Figyelmeztetést adott ki az OTP Bank – Felfüggeszti az ügyfelek számláit?

Az OTP Bank nagyon fontos üzenetet küldött minden ügyfelének, az utóbbi időben ugyanis egyre több az internetes csaló, ami az ügyfelek kárára válik, ezért a bank kénytelen lépéseket tenni a jövőben.

 

Az internetes csalók ugyanis képesek hozzáférni az ügyfeleik adatihoz, a kártyaadatokhoz, illetve még arra is képesek, hogy az internetbankhoz tartozó belépési kódokat is megszerezzék a birtokukba.

Pár nappal korábban az OTP Bank készített egy videót, amiben részletesen és érthetően elmagyarázzák az ügyfeleknek, hogy milyen formában próbálkozhatnak az internetes csalók. Ezen a videón kívül azonban egy külön figyelmeztetést is intézett a bank az ügyfeleknek, amivel az a céljuk, hogy a csalók senki adatait ne szerezhessék meg és ne lophassák el személyes adataikat, pénzüket.A csalók legfrissebb trükkje az, hogy a bank nevében üzenetet küldenek a felhasználóknak és azzal fenyegetőznek – a bank nevében-, hogy felfüggesztik a számlájukat. A sok, hirtelen megijedő számlatulajdonos pedig először nem eszmél, azonnal cselekszik, mindent aszerint csinál, ahogyan leírnak nekik, minden szükséges adatot azonnal megadnak nekik, majd mire már kiderül az átverés, túl késő.

Az OTP bank felhívása szerint az adathalász elektronikus levelek anélkül figyelmeztetnek felfüggesztéssel, hogy kifejtenék annak okát. Az elkövetők érzékeny adatokhoz is hozzáférhetnek, ha az ügyfelek az üzenetben elhelyezett linket követik.

A bank arra kér minden ügyfelet, hogy ha bárki bármilyen ehhez hasonló e-mailt kap, ne cselekedjen semmit, mielőbb keresse fel a legközelebbi fiókot és győződjön meg a kapott üzenet hitelességéről.

 

 

 

loading...